Kaip DELFI informavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atstovai, užėję į olimpinio kaimelio kambarius, jie rado statybinio laužo, palikto pastatą rentusių darbininkų. Lietuvos misijos vadovai pasirūpino, kad šiukšlės būtų pašalintos, o lietuviams priklausantys kambariai – tinkamai paruošti sportininkų atvykimui.

Pirmasis praėjusią savaitę olimpiniame kaimelyje jau įsikūrė burlentininkas Juozas Bernotas, pirmadienį prie jo prisijungė irkluotojai.

Kiek anksčiau į Rio de Žaneirą atvyko oficialūs Lietuvos delegacijos atstovai – misijos vadovas Einius Petkus, jo pavaduotojas Kazys Steponavičius ir vadybininkė Lina Vaisetaitė.

Misijos vadovybė darbui paruošė biurą ir pakabino Lietuvos vėliavas pastate, kuriame gyvens sportininkai. Pastarieji įsikurs 5-7 aukštuose.

Savo ruožtu, tiek Lietuvos, tiek Australijos krepšinio rinktinės buitinių nesklandumų patyrė dar nepasiekusios Rio de Žaneiro. Buenos Airėse (Argentina) šiuo metu stovyklaujantys Jono Kazlausko auklėtiniai naktį iš pirmadienio į antradienį turėjo žaisti draugiškas rungtynes su australais, bet mačas neįvyko dėl varvančio salės stogo.

Abejojama ir tuo, ar pavyks sužaisti trečiadienį numatytą kontrolinį susitikimą su argentiniečiais, kadangi orai Buenos Airėse pastarosiomis dienomis nepateisina Argentinos sostinės pavadinimo – prognozuojama, kad smarkus lietus nesiliaus dar bent kelias dienas.

Tuo metu Rio de Žaneire šurmulys kilo dėl netinkamų sportininkų gyvenimo sąlygų.

2011 metais prabangiu laikomame Barra da Tijuca rajone pradėtame statyti olimpiniame kaimelyje iš viso iškilo 31-as pastatas, kuriuose vienu metu gali gyventi net 18 tūkst. žmonių.

Tačiau į kaimelį atvykus pirmiesiems svečiams, darbai iki galo dar nebuvo užbaigti. „Iš vamzdžių varvantį vandenį, užblokuotus tualetus, neapšviestus laiptus ir atvirus elektros laidus“ radę australai pasipiktino tokiomis sąlygomis ir pareiškė verčiau gyvensiantys viešbutyje.

Rio de Žaneiro meras Eduardo Paesas reagavo sarkastiškai, pareiškęs, jog pristatys australams kengūrą, jei tik dėl to pastarieji pasijus geriau. Atsakas buvo ne mažiau kandus.

„Mums reikėtų ne kengūros, o santechniko“, – konstatavo Australijos olimpinio komiteto atstovas Mike'as Tancredas.

Po trumpo žodžių mūšio žaidynių organizatoriai sukruto, ir pirmadienį australai jau pranešė apie „fantastišką progresą“ jiems rezervuotoje kaimelio dalyje, į kurią sportininkai ketina įsikraustyti trečiadienį.

1,5 mlrd. JAV dolerių kainavęs olimpinis kaimelis po žaidynių turėtų virsti daugiabučių kompleksu, kuriame apartamentus naujakuriai galės įsigyti už maždaug 700 tūkst. dolerių.

Laiku neužbaigti darbai olimpiečių kaimelyje – gana įprastas reiškinys žaidynių istorijoje. Daug kritikos iš pirmųjų svečių lūpų prieš dvejus metus susilaikė ir Sočio žiemos olimpiados kaimelis, bet iki žaidynių atidarymo didžioji dalis problemų buvo išspręsta.

Primename, kad Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5-21 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)