Pirmame kėlinyje lietuviai turėjo apsčiai progų, o rinktinėje debiutavęs vartininkas Faustas Nausėda sulaikė vos du varžovų mėginimus. Bet olandai apsigynė, o antrą kėlinį pradėjo dūriu į nugarą.

Sužaidus minutę gynėjai nesugebėjo laiku pašalinti ritulio iš priešvarčio, ir Jay Huismanas pelnė pirmą savo komandos įvartį Vilniuje.

Nyderlandai turėjo dar vieną galimybę nubausti sutrikusius Lietuvos ledo ritulininkus, vis dėlto po poros minučių šiems atgauti amą padėjo rezultatą išlyginęs Markas Kaleinikovas.

Kraujo kvapą olandai jau buvo spėję pajusti ir antrame kėlinyje netgi pirmavo pagal metimus į vartus (14:13). Tačiau sėkmė nuo jų nusisuko, kuomet vartų sargas Ruudas Leeuwesteijnas nesusitvarkė su tolimu Nerijaus Ališausko metimu.

Paskutiniame kėlinyje Lietuvos ekipos pergalę, garantavusią finišą stipriausių trejete, įtvirtino pakartotiniu smūgiu laisvą vartų kampą suradęs Ugnius Čižas.

Tiesa, tai dar nebuvo pabaiga, mat Nyderlandų viltis gaivino meistriškai ritulį greta virpsto įkišęs Lennartas Vosmeris. Paskutinėmis minutėmis Rono Pasco auklėtiniams teko paplušėti ginantis, nes olandai rizikavo keisdami savo vartininką papildomu aikštės žaidėju.

Ketvirtadienį nugalėtojai susitiks su kinais.

Ankstesnėse dienos rungtynėse Ukraina 9:0 nepasigailėjo Kinijos ir toliau laikosi pirmoje vietoje dėl geriausio įvarčių santykio, o Estija po pratęsimo 4:3 palaužė Ispaniją.

Primename, kad pirmus du mačus Vilniuje šeimininkai laimėjo prieš ispanus (3:0) ir estus (6:1).

Stipriausia turnyro komanda kitais metais pakils į IA divizioną, prasčiausia apsikeis vietomis su IIA divizioną jau laimėjusia Kroatija.

Tolesnis Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

gegužės 1 d., 19.30 val. Lietuva – Kinija

gegužės 3 d., 19.30 val. Lietuva – Ukraina