Šeštadienį jo ekipa 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) susitvarkė su Ispanija.

Iš žemesnio diviziono pernai pakilę oponentai nesileido stumdomi, ir pirmame kėlinyje skaičiai švieslentėje nekito.

Po pertraukos šeimininkų pečius slegiančią įtampą prasklaidė T. Kumeliausko (22:07’ rez. perd. Ilja Četvertakas) ir Pauliaus Gintauto (37:09’ Ugnius Čižas ir Paulius Rumševičius) įvarčiai.

Trečiame kėlinyje darbą užbaigė Laisvydas Kudrevičius (54:23’ Nerijus Ališauskas ir Eimantas Noreika).

Lietuvos vartininkas Mantas Armalis atrėmė visus 23 ispanų metimus. Jo komanda ritulį į priešininkų vartų stačiakampį siuntė 38 kartus.

„Turime jaunimo, gal jie labiau jaudinasi, o mes, veteranai, stengiamės žaisti ramiau, paprasčiau, daryti mažiau klaidų, – komentavo T. Kumeliauskas. – Tiesiog pasisekė įmušti pirmam. Toks keistas paradoksas, kad paskutinius čempionatus būtent aš pradedu įvarčiu. Bet smagu.

Reikėjo nusiimti spaudimą nuo pečių, tam buvo reikalinga pergalė, ir ne taip svarbu, kokiu rezultatu ją pasiekėme. Žygiuojame toliau.“

„Komanda tikrai jaudinosi prieš šį mačą, nors tai – nebūtinai vien negatyvu, emocijos gali pridėti jėgų. Aišku, su spaudimu reikia susidoroti. Manau, vaikinai tai padarė, sužaidė geras rungtynes ir nustatė teisingą kursą tolesnėms kovoms.

Kai ką darėme visai neblogai, kai kuriais aspektais reikėtų pasitempti. Bet toks ir yra mūsų tikslas – rungtynės po rungtynių gerinti žaidimą“, – atsiliepė lietuvių strategas iš Kanados Ronas Pasco, taip pat pagyręs ispanų vartininką Raulį Barbo.

Šeštadienį jį įveikti ir parūpinti komandai įvarčius pavyko trims skirtingoms puolėjų grandims.

Delfi paklaustas, ar tokia tendencija turėtų išlikti viso turnyro metu, R. Pasco traukė pečiais.

„Laikas parodys, bet, žinoma, mes stengėmės subalansuoti savo grandis, nes aš tolygią sudėtį laikau nemenku pranašumu. Labai smagu, kad šiemet turime daugiau lygiaverčių žaidėjų, tai leidžia komandai turėti daugiau gylio“, – teigė 52-ejų specialistas.

Tuo metu ypatingu užnugariu šeimininkai bent jau pirmenybių starte pasigirti negalėjo – mačą „Twinsbet“ arenoje stebėjo maždaug 2 tūkst. žiūrovų, užpildę tik ketvirtadalį tribūnų.

„Labai to neakcentuojame, bet smagiau žaisti, kai arena pilna. Tikimės, kad geru žaidimu į čempionato pabaigą pritrauksime daugiau publikos“, – sakė T. Kumeliauskas.

Kitas rungtynes lietuviai sekmadienį, nuo 16 val., žais su Estija, kuri šeštadienį susitinka su Ukraina.

Stebėti būsimų varžovų žaidimo arenoje pasiliko tik treneriai – žaidėjai patraukė į viešbutį ilsėtis.

„Treneriai atliks žvalgybą ir rytoj per susirinkimą mums pateiks visą aktualią medžiagą, kad patiems nereikėtų sėdėti ir dvi valandas šalti.

Su Estija susitinkame dažnai, bet žaidėjai, treneriai keičiasi, nebūna kiekvienais metais vis tas pats. Vis dėlto estai visada pasižymėjo ūgiu, fizine jėga, kuria ir paremtas jų žaidimas. Nors turi ir gana techniškų žaidėjų – lengva tikrai nebus“, – balandžio pradžioje kontroliniame susitikime 3:1 nurungtus oponentus vertino T. Kumeliauskas.

Čempionato atidarymo dvikovoje Kinija 3:0 įveikė Nyderlandus.

Tolesnis Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

balandžio 28 d., 16 val. Lietuva – Estija

balandžio 30 d., 19.30 val. Lietuva – Nyderlandai

gegužės 1 d., 19.30 val. Lietuva – Kinija

gegužės 3 d., 19.30 val. Lietuva – Ukraina


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją