Prie pergalės prieš ispanus 3:0 pagrindinis Lietuvos rinktinės gynėjas prisidėjo rezultatyviu perdavimu ir meistriškumu, kuriuo išsiskiria iš komandos draugų.

Vis dėlto pirmajame mače išsitraukė ne visus ginklus – nors jam buvo iškart patikėtos kapitono pareigos, 32-ejų ledo ritulininkas paprasčiausiai neturėjo laiko visko užsitaisyti.

N. Ališauskas Vilniuje pasirodė tik penktadienį vakare ir čempionatą pradėjo nedalyvavęs nė vienoje komandos taktinėje treniruotėje.

„Kiek pavyko atsigauti, tiek pavyko. Aišku, norėtųsi daugiau pailsėti, bet tokia jau situacija išėjo. Iš ryto buvau ant ledo užlipęs, pračiuožiau. Norėjau bent jau aprangą išbandyti. Bet, rodos, viskas gerai.

Į Lietuvos rinktinę įsilieti nesunku, visus pažįstu. Aišku, susižaisti būtų naudinga, parepetuoti daugumos ir mažumos situacijas. Dėl to šiandien nebūdavau ant ledo, kai turėdavome kiekybinę persvarą – žaidė tie, kurie daugiau sportavo kartu. Manau, teisingas sprendimas“, – Delfi kalbėjo N. Ališauskas.

Jis tik trečiadienį uždarė sezoną „Spišska Nova Ves“ klube ir kitą dieną jau išriedėjo į Lietuvą, pakeliui pernakvodamas Lenkijos sostinėje Varšuvoje.

Pernai bronzine prizininke Slovakijoje tapusi lietuvio ekipa finalo serijoje netikėtai nepasipriešino „Nitra“ ledo ritulininkams, pralaimėjusi santykiu 0:4.

Dėl to tiesiausiu keliu į Vilnių leidosi ir N. Ališausko bendraklubis iš Ukrainos Igoris Merežka, taip pat suspėjęs prisijungti prie komandos šeštadienio dvikovoje su Estija.

„Galvojome, kad atvažiuosime į čempionatą tik paskutinėms tarpusavio rungtynėms, bet susiklostė kitaip...

Buvo smagu patekti į finalą, nes pakeliui eliminavome tikrai stiprią komandą, praėjusių metų čempionus. Bet galbūt atidavėme per daug emocijų ir jėgų, kurių trūko finale – sužaidėme labai blogai. Likome nepatenkinti, nes titulas, atrodo, buvo taip arti. Nors pakovoti galėjome, o dabar – 0:4... Nuoskaudų liko“, – neslėpė lietuvis, pratęsęs sutartį su „Spišska Nova Ves“ ir kitam sezonui.

Puiki proga pataisyti nuotaiką – varžybos Vilniuje. Džiūgauti laimėjus prieš žemesniame divizione pernai žaidusius ispanus pagrindo nebuvo, bet N. Ališauskas startą vadina tinkamu.

„Atrodėme lėtoki, neišnaudojome savo greičio. Nebuvo ir geros perdavimų kokybės. Manau, palaipsniui gerinsime šiuos aspektus. Rungtynių pradžia gal buvo truputį sunkesnė, tačiau įmušėme tris įvarčius, patys nepraleidome nė vieno – ne tiek ir daug progų buvo prie mūsų vartų. Kai reikėjo, juos ginantis Mantas Armalis sužaidė gerai. Ispanų vartininkas taip pat nemažai „patraukė“, – įvykius apžvelgė Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL) praeityje žaidęs rinktinės gynybos bastionas.

Šeštadienį jo ekipoje įvarčiais pasižymėjo Tadas Kumeliauskas, Paulius Gintautas ir Laisvydas Kudrevičius.

Kitas rungtynes lietuviai sekmadienį, nuo 16 val., žais su Estija.

Tolesnis Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

balandžio 28 d., 16 val. Lietuva – Estija

balandžio 30 d., 19.30 val. Lietuva – Nyderlandai

gegužės 1 d., 19.30 val. Lietuva – Kinija

gegužės 3 d., 19.30 val. Lietuva – Ukraina


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją