Pirmame kėlinyje svečiai pasižymėjo dviem smūgiais iš toli, su kuriais susitvarkė Sergijus Melašenka. „TransINVEST“ atakavo pavojingiau – arti tikslo smūgiavo Ernestas Stočkūnas, Vincentas Šarkauskas nuslopino grėsmingą Gusto Jarusevičiaus prasiveržimą, o Ryonosuke Ohori sukirto kamuolį į virpstą.

Po pertraukos mėlynai balti išsiveržė į priekį. 56-ąją minutę tolimų smūgių specialistui Patrickui Popescu buvo suteikta per daug laisvės – rumunas nukreipė kamuolį į vartų kampą.

Tiesa, po 14 minučių „TransINVEST“ ekipa Širvintų miesto stadione pasižymėjo pirmąjį kartą. Po E. Stočkūno pakelto kampinio galva taikliai smūgiavo vyriausias čempionato žaidėjas Linas Pilibaitis – 39-erių saugui tai buvo pirmasis įvartis šiemet.

Lietingose rungtynėse sėkmė nusišypsojo svečiams. 76-ąją minutę kontratakos metu nesėkmingai sužaidus S. Melašenkai, kamuolys atšoko po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Njoya Abdelui Kaderui, kuris jį neužtruko nukreipti į vartus.

Per likusį laiką vartininkas iš Ukrainos atrėmė pavojingą Deniso Bošnjako bandymą, kitoje aikštės pusėje rezultatą išlygino puikią progą turėjo buvęs „Hegelmann“ ekipos japonas Misaki Sato. Legionieriaus bandymą nuslopino sėkmingai sužaidęs V. Šarkauskas.

Penktasis laimėjimas su 18 taškų leido mėlynai baltiems įsitvirtinti 2-oje vietoje, čempionato debiutantai turi 7 taškus bei rikiuojasi paskutiniai.

Gargždų „Banga“ „TOPsport A lygos“ 10-ajame ture pateikė vieną iš netikėčiausių rezultatų šiame sezone. Gargždiškiai išvykoje net 3:0 (2:0) nuslopino iki tol tris pergales iš eilės iškovojusį „Kauno Žalgirį“.

Davido Afonso kariaunai mačo pradžia susiklostė fantastiškai. 2-ąją minutę Carlosas Eduardo pakėlė kampinį, o jo tautietis Antonio Lara galva nukreipė kamuolį į vartus.

Tai nebuvo pabaiga: po 4 minučių trečiame mače iš eilės pasižymėjo Valdas Paulauskas. Palangiškio baudos smūgis po grubios Igno Plūko klaidos virto įvarčiu.

„Kauno Žalgiris“ turėjo ne vieną labai gerą galimybę sugrįžti į rungtynes, tačiau vartininkas Mantas Bertašius atrėmė kelias pavojingas atakas. Sykį Filipas Dangubičius nukreipė kamuolį į tuščius vartus, visgi, „Bangos“ gynėjas apsigynė ir nuo šio išpuolio.

Savo pranašumą „Banga“ po pertraukos dar labiau įtvirtino. 63-iąją minutę po dar vieno pakelto kampinio taikliai galva smūgiavo C. Eduardo. Tai buvo pirmasis vyr. trenerio Nerijaus Mačiulio pralaimėjimas esant prie „Kauno Žalgirio“ vairo.

14 taškų turinti „Banga“ pakilo į 4-ąją vietą, kauniečiai su tašku mažiau rikiuojasi penkti.

„TOPsport A lygos“ antrojo rato įžangoje didžiausia pergale šiame sezone džiaugėsi vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“. Sostinės klubas 10-ajame ture savo sirgalių akivaizdoje net 4:0 (2:0) nugalėjo Alytaus DFK „Dainava“ futbolininkus.

Svečiams pirmame kėlinyje teko atlikti priverstinį keitimą – mačo tęsti negalėjo svarbus vidurio gynėjas Glibas Gračiovas. „Žalgiris“ nuo pirmųjų minučių perėmė iniciatyvą bei pelnė du įvarčius.

28-ąją minutę po Pauliaus Golubicko perdavimo iš dešiniojo krašto taikliai mušė Adama Fofana. Maža to, po 9 minučių Liviu Antalis antruoju bandymu nukreipė kamuolį į vartus.

„Žalgiris“ savo dominavimą pratęsė ir po pertraukos. 58-ąją minutę taikliu smūgiu iš už baudos aikštelės džiaugėsi A. Fofana – legionieriui iš Dramblio Kaulo Kranto tai buvo ketvirtasis įvartis šiame sezone.

Tašką rungtynėse 75-ąją minutę padėjo Joelis Bopesu, atlikęs baudos smūgį bei džiaugęsis įvarčiu po vartininko Volodymyro Krynskio klaidos. Svečių gretose arčiau vartų buvo prasiveržęs Ode Abdullahi, bet nigeriečio išpuolis daug problemų Arpadui Tordai‘ui nesukėlė.

„Žalgiris“ dominuoja turnyro lentelėje su 25 taškais, dainaviečiai pralaimėjo trečią kartą iš eilės bei rikiuojasi šešti. Jų kraityje – 12 taškų.


Standings provided by Sofascore