„Labai liūdna, kai tokiame lygyje teisėjai kišasi į rungtynių eigą“, - įvykius mače, kuriame prancūzai įveikė vokiečius 2:0 (1:0) ir pateko į Euro 2016 turnyro finalą“, – komentavo patyręs rusų arbitras.

– Anot Jūsų, baudinio nebuvo?

– Ne.

– Argi Bastianas Schweinsteigeris ranka nelietė kamuolio? Nebuvo kontakto?

Vokietijos rinktinės futbolininkas neketino perimti kamuolio. Jo veiksmuose nebuvo piktų užmačių. Tiesiog ranka taip buvo atkišta. Koks baudinys? Pasakysiu daugiau. N. Rizzoli turėjo daug daugiau priežasčių skirti baudinį į Prancūzijos vartus. Už tą epizodą, kai vokietis (Emre Canas – DELFI) buvo pargriautas prancūzų baudos aikštelėje. Jam juk kirto per kojas iš nugaros. Ten buvo, kaip sakoma, tokia profesionali pražanga.

BBC studijoje dėl šio epizodo karštai ginčijosi ir buvę Anglijos rinktinės žaidėjai Alanas Sheareris ir Rio Ferdinandas. Pirmasis sakė, kad B. Scweinsteigeris stengėsi apsaugoti savo veidą, o antrasis teigė, kad vokiečių saugo ranka buvo atkišta nenatūraliai.

Savo ruožtu savo poziciją išsakė ir socialiniuose tinkluose aktyvi rusų futbolo ekspertų trijulė – buvęs žaidėjas ir treneris Aleksandras Bubnovas, žurnalistai Jevgenijus Lobčiovas ir Valerijus Reingoldas.

„Mano laikais tokius 11 m baudinius specialiai mušdavo pro šalį, o po rungtynių abi komandos kartu luptų teisėją“, – rašoma A. Bubnovo ir draugų „Twitter“ paskyroje.

Tuo metu britų teisėjas Grahamas Pollas sako, kad jo kolega iš Italijos buvo visiškai teisus skirdamas baudinį, nors su sprendimu uždelsė. Jam po pauzės patarė skirti baudinį galinės linijos teisėjas.

Vokietija ketvirtfinalyje po 11 metrų baudinių serijos eliminavo Italiją, kurios atstovas ir buvo skirtas vadovauti Vokietijos ir Prancūzijos pusfinalio dvikovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (540)