19-metis Gonzagos „Bulldogs“ aukštaūgis šiemet turi puikią galimybę patekti į galutinį nacionalinės komandos dvyliktuką, nes vasarą traumų gydymui skyrė ir Donatas Motiejūnas, ir Linas Kleiza, ir Darjušas Lavrinovičius. Nepaisant visų netekčių, A. Sabonis skylių rinktinės sudėtyje neįžvelgia.

„Kokios skylės? Komanda dar nesužaidė nė vienerių rungtynių. Šiuo metu Palangoje turime geriausią sudėtį, kokią tik galėjome surinkti“, – neabejojo LKF prezidentas.

Apie sūnaus galimybes įgyvendinti svajonę A. Sabonis kalba atsargiai, tačiau pripažįsta, kad Domantas turi puikią galimybę.

„Tobulinti reikia viską – juk jam dar tik 19 metų. Tobulėjimui ribų nėra, todėl reikia dirbti ir dirbti.“

Europos jaunimo iki 20-ies metų čempionate D. Sabonis buvo tikras Lietuvos komandos lyderis. Nors pagal pelnomus taškus jis tikrai nebuvo pats pastebimiausias (vid. 11,5), bet metais vyresnių varžovų akylai stebėtas 208 cm ūgio puolėjas dirbo „juodą darbą“ – stumdėsi po krepšiu ir rinkosi kamuolius.

Kiekviename mače D. Sabonis atkovodavo po 13,2 kamuolio (daugiausiai čempionate), o rungtynėse prieš Ukrainą pagerino rekordą, po krepšiais jų sugriebęs net 28.

„Jis gerai susirenka kamuolius, be to, ir aikštelę mato, todėl gali atlikti perdavimą. Ir tikrai nėra savanaudis“, – sūnaus privalumus įžvelgė A. Sabonis.

„Mokykla? Ispaniška. Auklėjimas? Mamos“, – juokavo šalies krepšinio legenda.

Šiuo metu Jono Kazlausko galvoje – daugiau klausimų nei atsakymų. Tačiau komandos kontūrai ir potencialas ims ryškėti jau šią savaitę. Trečiadienį Klaipėdoje ir penktadienį Šiauliuose Lietuvos krepšininkai išbandys jėgas su Australijos rinktine, kurios garbę gins net keturi NBA žaidėjai.

Prieš Europos čempionatą lietuviai iš viso sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Senojo žemyno pirmenybės keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamąsias varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

24 pajėgiausios Europos rinktinės kovos net tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesioginius bilietus į Braziliją iškovos turnyro finalininkai, o 3-6 vietas užėmusios komandos įgis teisę varžytis papildomame atrankos turnyre, kuris gali būti surengtas ir Lietuvoje.

„Viską lems rezultatai, bet svarstytumėme tokią galimybę. Paraiškos dėl turnyro surengimo bus renkamos rugsėjo pabaigoje, o sprendimas būtų priimtas per mėnesį. Vis tik mūsų pagrindinis tikslas, kad atranka vyktų Europoje“, – sakė LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Lietuvos rinktinei – palaikymas internete

Artėjant Europos vyrų krepšinio čempionatui Lietuvos krepšinio federacija drauge su tarptautine telekomunikacijos kompanija „Huawei“ pradeda akciją „Mes už Lietuvą“. Tai pranešta pirmadienį, pratęsiant LKF ir „Huawei“ bendradarbiavimo sutartį.

„Džiaugiamės, kad „Huawei“ pratęsė rėmimo sutartį. Šios paramos reikia Lietuvos krepšiniui. Jau netrukus Kaune vyks tradicinis turnyras „Huawei Cup“, kurio metu bus galima pamatyti Lietuvos rinktinės jėgą žaidžiant su vienomis geriausių Europos komandų”, – sakė A. Sabonis.

Praėjusiais metais prasidėjusi LKF ir „Huawei“ partnerystė pratęsiama – besitęsiantis bendradarbiavimas apima ne tik tarptautinį turnyrą „Huawei Cup“ ir paramą Lietuvos rinktinei, bet ir aktyvų dalyvavimą socialiniuose LKF projektuose.

„Lietuvos krepšinio komanda ir jos sirgaliai yra geriausias entuziazmo ir tikėjimo pavyzdys. „Huawei“ kompanija – taip pat. Būtent dėl šios priežasties mums yra taip paprasta būti šios partnerystės dalimi”, – sakė „Huawei“ generalinis direktorius Baltijos šalims Zhu Lu.

Skatindama rodyti paramą rinktinei, LKF kartu su „Huawei“ nufilmavo videolinkėjimą bei prašo rinktinės sirgalių prisidėti prie krepšininkų palaikymo kampanijos internete. Tai galima padaryti filmuojant trumpus vaizdo klipus, kuriuose būtų užfiksuotas rinktinės pasveikinimas arba talpinant nuotraukas su rinktinės palaikymo ženklu – sudėtomis rankomis, tariant oficialų rinktinės šūkį „Mes už Lietuvą!”.

Socialiniuose tinkluose („Facebook“ ir „Instagram“) vaizdelius arba nuotraukas talpinantys sirgaliai galės ne tik pareikšti paramą rinktinei, bet ir laimėti mobiliuosius telefonus. Laiminguosius LKF kartu „Huawei“ atstovais rinks pagal žymes: #huawei ir #mesuzlietuva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (275)