Tačiau visose rungtynėse Latvijos komanda kovojo iš paskutiniųjų, o varžovams nusileisdavo tik po atkaklios kovos.

„Kovojome iki pat rungtynių pabaigos, pralaimėjome paskutinėmis rungtynių akimirkomis... Turėjome šansą laimėti, bet juo nepasinaudojome. Apskritai čempionate žaidėme neblogai, tačiau niekaip nepavyko iškovoti pergalės. (...). Jūs matėte, kaip mes pralaimėjome visas rungtynes – paskutiniame ketvirtyje, paskutinėmis minutėmis. Bet mes esame jauna komanda ir šiame čempionate pasisėmėme daug patirties“, - po rungtynių kalbėjo rungtynėse su Vokietija net 27 taškus pelnęs Rihardas Kuksikas.

„Sveikinu Vokietijos komandą iškovojus sunkią pergalę. Abi komandos puikiai rungtyniavo tiek gynyboje, tiek puolime. Vokiečiai gerai sužaidė, net ir tuomet, kai Dirkas Nowitzki ir Chrisas Kamanas sėdėjo ant atsarginių žaidėjų suolo. Pralaimėjome dar vienerias rungtynes paskutinėmis minutėmis. Sunku daugiau ką ir bepasakyti...“, – po rungtynių spaudos konferencijoje apmaudo neslėpė Latvijos rinktinės strategas Ainaras Bagatskis.

Tuo tarpu Vokietijos rinktinės vyr. treneris Dirkas Bauermannas gyrė tiek savo, tiek varžovų žaidėjus.

„Lenkiu galvą tiek prieš Latvijos krepšininkus, tiek prieš savo žaidėjus. Yra nepaprastai sunku sužaisti 4 rungtynes per 5 dienas, o krepšininkai aikštėje kovėsi iki pat paskutinės sekundės.

Latviai šiandien žaidė neįtikėtinai gerai – jie puikiai perdavinėjo kamuolį, judėjo aikštelėje, kamuolys visuomet pasiekdavo laisvus žaidėjus, varžovai puikiai atakavo. Džiaugiuosi ir savo vyrų žaidimu, kurie kovojo iki rungtynių pabaigos.

Džiaugiamės pergale, kurią iškovojome prieš tokią pajėgią ekipą kaip Latvija. Išlaikėme žaidimo ritmą, pataikėme iš sunkių padėčių. Esu patenkintas, kaip komanda žaidė paskutinį kėlinį, nors mūsų gretose nebuvo D. Nowitzkio ir Ch, Kamano, kuriems leidome atsipūsti“, - spaudos konferencijoje teigė D. Bauermannas.

Antrajame etape Vokietijos rinktinė susitiks su Lietuvos, Ispanijos ir Turkijos ekipomis. Iš B grupės į kitą etapą taip pat žengė ir Serbija bei Prancūzija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją