Iškart po nesėkmingo kritimo, J.Mačiulis susiėmęs galvą gulėjo ant grindų. Negalėjusį paeiti krepšininką už aikštelės ribų nunešė komandos draugai, o vėliau žaidėją apžiūrėję medikai diagnozavo nugaros susižeidimą. J.Mačiulio nugarą ilgai masažavo komandos gydytojai bei masažuotojai.

Po keliolikos minučių krepšininkas pakilo nuo žemės, o treneriai nutarė išleisti J.Mačiulį į aikštelę. Tačiau vėl pajutęs skausmus žaidėjas sugrįžo ant atsarginių žaidėjų suolelio.

"Neleidome Jonui žaisti daugiau, nes gydytojai rekomendavo jam pailsėti. Manau, kad atliksime tyrimus ir matysime, kokia yra situacija. Žinau, kad po rungtynių krepšininkas net nėjo į dušą, iškart apsirengė ir nuėjo į autobusą. Jonas sunkiai vaikščiojo, o jis labai mums reikalingas. Būtų labai negerai, jei jis nebegalėtų rungtyniauti," - po rungtynių su čekais sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

Tačiau trečiadienį ryte rinktinės gydytojas nuramino žurnalistus.

"Jonas galės rungtyniauti. Padarysime viską, kad tik jis galėtų žaisti, - rytinėje treniruotėje tvirtino rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas. - Sumušimas yra iš tiesų smarkus. Jonas krito tiesiai ant raumens ir suspaudė jį. Tačiau yra daugybė priemonių, kurios leis krepšininkui rungtyniauti ir daryti tai visiškai saugiai".

"Situacija dėl Šarūno Jasikevičiaus yra kontroliuojama. Jis taip pat galės žaisti. Dauguma žaidėjų turi tam tikrų nusiskundimų, tačiau jie nėra tokie rimti, kad būtų dėl ko nerimauti. Mes viską žinome ir stengiamės užtikrinti saugų mūsų žaidėjų rungtyniavimą. Esame medikai ir turime padėti krepšininkams", - sakė rinktinės gydytojas.

Lietuvos rinktinės fotogyvenimą galite pamatyti Euro2007.lt.