Turkijoje lietuvių laukia trys rimti išbandymai su Rusijos, Turkijos ir Makedonijos merginomis.

Kaip teigė pats vyriausiasis komandos treneris Bo Miltonas Andersenas pagrindinis šios stovyklos Alytuje tikslas patikrinti merginų fizinį pasirengimą, tuo tarpu rungtynių metu Turkijoje jau bus šlifuojamas ir komandinis žaidimas prieš artėjantį Europos čempionato atrankos ciklą.

– Kokie pagrindiniai šios stovyklos Alytuje tikslai?

– Ši stovykla daugiausiai skirta žaidėjų testavimams. Norime išsiaiškinti, kokios šiuo metu yra merginų fizinės galimybės: judrumas, greitis, jėga, šuolis ir ištvermė. Matome, jog nemažai daliai rankininkių fizinę kondiciją tikrai reikėtų gerinti ir to sieksime ilgalaikio proceso metu. Norint rungtyniauti aukščiausiame lygyje turime visų pirma būti gerai pasiruošę fiziškai.

– Kokį įspūdį žaidėjos palieka treniruočių metu?

– Pirmą dieną daugeliui žaidėjų galbūt dar buvo sunku įsivažiuoti į naują ritmą, tačiau šiandien bendras vaizdas jau buvo tikrai geresnis. Turime keletą žaidėjų, kurios sugrįžo po traumų ir jas taip pat reikia įlieti į žaidimą. Dirbame tikrai intensyviai – vyksta dvi treniruotės per dieną ir žaidėjų individualūs testavimai, todėl džiugu, jog merginos tikrai gerai tvarkosi su tokiu išaugusiu krūviu. Tuo pačiu pradėjome ruoštis ir taktiškai artėjančioms rungtynėms su tikrai pajėgiomis varžovėmis Turkijoje.

– Ši stovykla yra pirma po traumų sugrįžusioms Brigitai Ivanauskaitei ir Gretai Kavaliauskaitei. Kaip joms sekasi surasti vietą komandoje?

– Brigita dar visai neseniai pradėjo sportuoti po traumos, todėl tie padariniai dar šiek tiek jaučiasi. Reikės laiko, kol ji visiškai sugrįš į vėžes, tačiau jos potencialas tikrai didžiulis. Greta yra labai stipri fiziškai žaidėja ir jos darbas, visų pirma, ginantis tikrai nuteikia optimistiškai. Svarbu, išnaudoti jos geriausias savybes aikštėje.

– Kaip vertinate treniruočių sąlygas Alytuje?

– Sąlygos ruoštis tikrai labai puikios. Turime viską ko reikia – sporto salė tose pačiose patalpose, kuriose ir gyvename, todėl viskas pasiekiama ranka. Visą laiką leidžiama kartu, tai leidžia tvirtinti komandinius ryšius ir už aikštės ribų.

– Turkijoje laukia trys labai pajėgios varžovės. Kokie komandos uždaviniai ten?

– Varžovės bus aukščiausios fizinės būklės, kadangi jų po savaitės laukia pasaulio čempionato atrankos rungtynės, todėl jų situaciją nuo mūsiškės kiek skiriasi. Rungtyniaujant su tokio kalibro varžovėmis galėsime kur kas geriau surasti savo silpnas vietas ir per likusį laiką iki Europos čempionato jas taisyti. Mūsų tikslas yra šiuo metu lipdyti žaidimą ir tuo pačiu tobulėti kaip komandai žingsnis po žingsnio.

– Viena iš varžovių draugiškame turnyre bus Turkijos nacionalinė rinktinė, su kuria laukia kova ir Europos čempionato atrankoje. Ko galima tikėtis iš šio susitikimo?

– Žaisime tikrai pajėgiausia sudėtimi ir bandysime grūdinti žaidėjas artėjančioms svarbiausioms kovoms. Reikia, jog jau gautų, kuo daugiau žaidybinės patirties aukštame lygyje ir žinotų, ko tikėtis atėjus Europos čempionato atrankai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją