Prieš turnyrą, tradiciškai, visos komandos susirinko prie K. Radzevičiaus kapo ir pagerbė šį nusipelniusį trenerį. Prieš pirmas rungtynes jo atminimas buvo pagerbtas tylos minute.

Viso turnyro metu vyko atkaklios kovos tarp dviejų Vilniaus VRA ekipų, atsikūrusios daugkartinės Lietuvos čempionės Marijampolės ŽSM komandos ir iš Lenkijos atvykusio Getrzvaldo „Sportowy Rugby“ klubo.

Pernykštės čempionės Vilniaus VRA regbininkės po dramatiškos kovos 7:5 įveikė viešnias iš Lenkijos ir 31:0 pranoko VRA antrą komandą. Tuo tarpu marijampolietės 20:7 nugalėjo VRA-2 ekipą ir 25:5 - „Sportowy Rugby“ komandą. Tai reiškė, kad turnyro ir Lietuvos čempionato nugalėtojos vardo grūmėsi VRA-1 ir ŽSM komandos.

Rungtynių pradžioje rezultatas dar buvo lygus 5:5, bet tuomet didesnę ištvermę pademonstravo jaunoji VRA-1 ekipa. Vos ne kas savaitgalį turnyruose dalyvaujančios VRA regbininkės surengė keletą gražių atakų ir iškovojo pergalę 29:5.

Trečią vietą turnyre užėmė Lenkijos komanda. Ji 19:5 pranoko VRA-2 ekipą, kuriai atiteko Lietuvos čempionato bronza.

„Kai yra konkurencija, tuomet žaidėjos tobulėja ir yra įdomiau žaisti. Šį kartą buvo gera kova su Lenkijos klubu ir Marijampolės ekipa. Pastaroji nuo pernai metų sustiprėjo, grįžo žaidėja iš Anglijos, kuri pastiprino komandą, todėl buvo intriga dėl Lietuvos čempionių vardų, bet vis dėlto, norėtųsi, kad Lietuvoje būtų daugiau moterų ekipų, - kalbėjo VRA ekipos treneris Algimantas Žvinklys. - Manau, kad mūsų pergalę lėmė tai, kad merginos nuosekliai dirba, žino, ko nori. Mes šiemet nuolat dalyvaujame turnyruose užsienyje - užėmėme trečiąsias vietas turnyre Vengrijoje, Latvijos taurės varžybose ir Latvijos čempionato pirmajame etape. Mes turime kur tobulėti. Dabar patys organizuosime tarptautinį turnyrą Vilniuje, kur bus puiki proga vėl pasivaržyti Lietuvos ir kaimyninių šalių ekipoms.“

Geriausiomis žaidėjomis buvo išrinktos Sabina Sinkevič (VRA-1), Inga Mikelionytė (ŽSM), Kasia Slesinska („Sportowy Rugby“) ir Indrė Mickevičiūtė (VRA-2).

Dėl K. Radzevičiaus atminimo taurės varžėsi ir dvi vyrų ekipos. Taurę iškovojo Vilniaus VRA klubas, kuris tris kartus 24:5, 26:17 ir 24:7 įveikė kovingai rungtyniavusius Marijampolės „Sūduvio“ regbininkus.
Geriausiais žaidėjais išrinkti Domantas Stravinskas (VRA) ir Raimundas Čereška („Sūduvis“).

K. Radzevičius - ilgametis regbio vedlys, Lietuvos moterų regbio pradininkas ir ilgametis rinktinės treneris. Keletas jo auklėtinių vis dar sėkmingai žaidžia regbį ir su Lietuvos rinktine dalyvauja Europos čempionatuose.

„Visada išliks šviesus mūsų mylimo trenerio atminimas. Jis tikėjo mumis, kai daugiau niekas netikėjo. Tikiu, kad šis tradicinis turnyras leis išsaugoti jo palikimą ir perduotą aistrą regbiui“, - sakė turnyro organizatorė ir K. Radzevičiaus dukra Aiva Radzevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją