„Kiekvienais metais paspirtukų entuziastų daugėja. Vis daugiau žmonių renkasi paspirtukus, kaip transporto priemonę ir laisvalaikiui, ir kelionei į darbą. Kompaktiškumas, išvystomas greitis ir manevringumas lemia paspirtukų populiarumą tarp miesto gyventojų. Smagu, kad paspirtukininkai sulaukė „Velomaratono“ organizatorių dėmesio ir galės išmeginti savo jėgas“, – sakė bene žinomiausias Lietuvos paspirtukų entuziastas Tomas Augūnas.

Šis vilnietis, pasiekęs du šalies rekordus, apvažiavęs Lietuvą paspirtuku, nuolat važiuodavo „Velomaratone” – tik su mėgėjais dviratininkais. Šiuo metu T.Augūnas paspirtuku keliauja po Suomijai priklausančias Alando salas Baltijos jūroje.

Rugpjūčio 20-ąją Vilniuje vyksiančiame „Velomaratone“ kviečiami dalyvauti paspirtukų entuziastai, norintys smagiai praleisti laiką. Neskubėdami jie galės įveikti 2,4 km nuotolį specialiai tą dieną uždarytomis automobiliams Vilniaus gatvėmis. Šio važiavimo metu rungtyniauti nereikės, nors ateityje tikimasi surengti ir paspirtukų varžybas.

„Paspirtukų varžybos vyksta visoje Europoje: Čekijoje, Nyderlanduose, Italijoje ir kitose valstybėse. Lietuvoje tokių varžybų yra mažai, paspirtukininkai nesulaukia tinkamo dėmesio. Smagu, kad „Velomaratonas“ suteikia paspirtukininkams galimybę smagiai pabendrauti su bendraminčiais“, – sakė T.Augūnas.

Paspirtukų važiavimo dalyviai gali nemokamai iki birželio 18 d. registruotis oficialiame „Velomaratono” puslapyje (http://www.velomaratonas.lt/registracija/). Pasirinkę komandą jie gali dalyvauti gausiausios komandos konkurse „Nutrilite Challenge”, kurio pagrindinis prizas – riedlenčių parkas. Daugiau apie šį konkursą – taip pat „Velomaratono” svetainėje.

Paskubėti registruotis raginami ir pagrindinių važiavimų – dviračių profesionalų, pusiau profesionalų, mėgėjų ir vaikų – dalyviai.

Šiais metais rugpjūčio 20-ąją Vilniuje startuosiantis 8-asis „Velomaratonas“ plečiasi ir žada dar daugiau pramogų žmogaus jėga varomų transporto priemonių entuziastams ir profesionalams. Jų ir miesto svečių lauks „Velomaratono” miestelis, įvairios naujos rungtys.

2016-aisiais „Velomaratone” dalyvavo daugiau nei 10 tūkst. žmonių. Šventė sutraukė gausybę komandų, šeimų ir pavienių dalyvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)