Nuo tragiško įvykio M. Schumacheris nuo visuomenės slepiamas už kelių širmų, o jo sveikatos būklė lieka paslaptis. Buvusios „Formulės-1“ žvaigždės vadybininkė S. Kehm aiškina, kodėl ji ir šeima nutarė laikytis informacinės tylos politikos.

„Michaelis visada brėžė labai aiškią ribą tarp visuomenei atviro ir privataus asmens, – sportbuzzer.de sakė S. Kehm. – Fanai ir žiniasklaida tai gerai įsiminė ir gerbė. Sprendimas asmeninę erdvę apsaugoti nuo viešumos, buvo vienas svarbiausių Michaelio prioritetų. Tai šeimos teisė ir jis tikėjo, kad taip bus geriausia šeimai“.

Sabine Kehm

Vadybininkė kartu patvirtino, kad pats M. Schumacheris labiau buvo viešo gyvenimo atstovas: „Žinoma, visuomenė turi teisę žinoti, kas tuomet atsitiko. Ir mes labai aiškiai davėme suprasti, kad atsitiko didelė nelaimė“.

2013 metų gruodžio 29-ą dieną, kai slidinėjant M. Schumacheris griuvo ir susitrenkė galvą į akmenį, S. Kehm su savo šeima buvo kalėdinėse atostogose. Apie nelaimę ji sužinojo paskambinus prancūzų žurnalistui.

Michaelis Schumacheris

„Popiet jau žinojau, kad situacija itin rimta. Kitą rytą jau buvau Grenoblio ligoninėje“, – pasakojo vadybininkė. Informacijos apie „Formulės-1“ lenktynininko sveikatos būklę buvo siekiama bet kokia kaina – prasidėjo tikra naujienų medžioklės karštinė.

Vienas žurnalistas mėgino patekti pas nukentėjusįjį persirengęs kunigu, būta ir daugiau panašių mėginimų. „O vienas asmuo net tikino, kad yra Michaelio tėvas. Ligoninės darbuotojams nuo pradžių nebuvo aišku, kas yra kas. Tikrai buvo sunkus laikas“, – prisiminė ji.

Pergalė buvo viskas, dėl jos jis galėjo būti negailestingas pats sau. Darė viską, kad laimėtų lenktynes. Davė komandai tai, ko iš jo norėjo – pergalių. Čia labai pravertė jo būdas: tiesus, aiškus, trykštantis energija ir motyvacija.
Sabine Kehm

Buvusi „Formulės-1“ žurnalistė iš pradžių tapo prestižinių lenktynių žvaigždės atstove spaudai, o vėliau perėmė ir visą sportininko vadybą. Tik praėjus keliems metams ji pažino, koks M. Schumacheris buvo iš tikrųjų.

„Per visus tuos metus jis buvo tarsi dvi asmenybės. Asmeninėje aplinkoje jis buvo kitoks – atsipalaidavęs, dosnus ir jautrus. Išskirtinai šeimos žmogus, mylintis savo žmoną ir vaikus. Šeima jam visuomet buvo svarbiausia. Ir tai aiškiai parodė. Kartu jis buvo geras, patikimas, kartais net pakvailioti mėgstantis draugas, norėjęs ir galėjęs iš gyvenimo gauti malonumą“, – apibūdino M. Schumacherį vadybininkė.

Anot 52-ejų metų S. Kehm, darbe jis buvo kitoks: „Kaip sportininkas jis demonstravo didžiulę aistrą kovai. Tam tikrose kovose jis buvo netgi negailestingas. Pergalė buvo viskas, dėl jos jis galėjo būti negailestingas pats sau. Darė viską, kad laimėtų lenktynes. Davė komandai tai, ko iš jo norėjo – pergalių. Čia labai pravertė jo būdas: tiesus, aiškus, trykštantis energija ir motyvacija“.

Šiuo metu moteris rūpinasi M. Schumacherio sūnaus Micko vadyba. 18-metis jaunuolis varžosi „Formulės-3“ lenktynėse.

„Pirmieji – mokymosi metai. Mickui sekasi išmokti visas pamokas, jis eina savo keliu, neleidžia jam daryti spaudimo ir kantriai laukia. Jis suvokia, kad reikia laiko, kad taptum visaverčiu lenktynininku“, – teigė S. Kehm.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)