Būtent pusės maratono distancija ir bus įskaitinė Lietuvos bėgimo taurėje (LBT), nes tai kartu yra ir 6-asis LBT etapas.

Miesto dienų metu – gegužės 28-ąją – vyksiančiame renginyje laukiama daugiau kaip pusės tūkstančio dalyvių, kurie galės rinktis pusmaratonį, 10 km arba 5 km distanciją. Таip pat bus rengiamos 500 m neįgaliųjų ir vaikų varžybos. Pusmaratonio, 10 km ir 5 km bėgimo dalyviai startuos 11 val. prie Marijampolės kultūros centro.

Praėjusiais metais pagrindinėje pusės maratono distancijoje nugalėjo jonavietis Antanas Žukauskas (1.17:56 val.) ir Loreta Petkevičienė iš Viniaus (1.27:05 val.).

Gal šiemet ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio išvysime trasos šeimininką? Toks klausimas keliamas ne be reikalo. Praėjusią savaitę Marijampolėje vykusiame Lietuvos 1 valandos bėgime pergalę šventė Paulius Bieliūnas.

„Sūduvos“ bėgimo klubo narys per 1 valandą „Sūduvos“ stadione įveikė 16 km 857 metrus, to pakako, kad 25-erių stajeris liptų ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio.

„Be abejo, smagu nugalėti namuose. Vis tiek daug bėgiota ir tai papildomai emocijų suteikia, nes šiame valandos bėgime bendroje įskaitoje dažnai likdavau antras ar trečias. Dabar neplanuotai pavyko. Pagal antradienio krosą ir trečiadienio atkarpas, atrodo, sekmadienį galėčiau siekti ir asmeninio rekordo, jei tik karštis nepakiš kojos“, – pridūrė P. Bieliūnas.

Paulius Bieliūnas

Kol kas atviras klausimas ir kalbant apie lyderių gretas moterų įskaitoje. Daug šansų lipti ant prizininkių pakylos turi prieš savaitę Marijampolės 1-os valandos bėgime nugalėjusi kaunietė Gitana Akmanavičiūtė.

Pergalę šventusi „Bėgimo klubo“ narė iš Kauno Marijampolėje startavo prabėgus vos 6-ioms dienoms po įveikto Rygos maratono.

„Nesinorėjo praleisti etapo, nes planuoju ir kituose dalyvauti. Pirmą kartą dalyvavau tokio pobūdžio bėgime stadione, buvo įdomi patirtis. Nors vyravo karštis, bet nebuvo per sunku, buvo galima atsigaivinti vandens punkte stadione. Artimiausias mano startas – šį sekmadienį Marijampolėje, kur bėgsiu pusę maratono“, – po finišo teigė 31-erių „Bėgimo klubo“ narė G. Akmanavičiūtė.

Dailiosios lyties bėgikių gretose nėra akivaizdžių favoričių, tad prognozuoti kažkuriai pergalę būtų ypač drąsu. Panašu, kad šansų nugalėti turės ne tik lietuvaitės.

Į ketvirtąjį bėgimą „Už Marijampolę“ atvyks bėgikai ne tik iš įvairių Lietuvos miestų, bet ir iš Baltarusijos ir Lenkijos.

Gitana Akmanavičiūtė

Bus apdovanoti ne tik atskirų distancijų prizininkai ir nugalėtojai, bet ir gausiausiai bėgusi šeima, organizacija, vyriausias ir jauniausias dalyviai, įdomiausio kostiumo savininkai. Savaime suprantama, visi trasą įveikę bėgikai bus apdovanoti ir atminimo medaliais.

2014 metais asociacija „Marijampoliečiai“ pirmąkart surengė masinį 5 kilometrų bėgimą už miestą. Jame dalyvavo daugiau nei du šimtai dalyvių iš devynių Lietuvos miestų. 2015-aisiais buvo galima įveikti 5 arba 10 kilometrų, o pernai pirmąkart į bėgimo programą įtrauktas ir Marijampolės pusmaratonis.

Marijampolės pusmaratonio startas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)