Taip pat varžėsi ir kiti Lietuvos sportininkai. Jaunių amžiaus grupėje, svorio kategorijoje iki 83 kilogramų, Mindaugas Grobas iškovojo bronzą (152,5 kg). Toje pačioje svorio kategorijoje Ignas Karaliūnas (147,5 kg) užėmė penktą vietą.

Ryto sesijoje varžėsi merginos. Dėl čempionato medalio kovojo ir Eglė Turakevičiūtė. Jaunių svorio kategorijoje iki 63 kg ji įveikė 107,5 kg ir iškovojo bronzos medalį. Šioje svorio kategorijoje čempione tapo rusė Darija Vachramejeva, pasiekusi naują planetos jaunių rekordą (133 kg). Anksčiau buvęs rekordas krito ir svorio kategorijoje iki 57 kg, kur kita Rusijos atstovė Daniela Kolesnik išspaudė 140,5 kg.

Dar vieną bronzos medalį Lietuvai iškovojo Vilius Šiaučiūnas. Jo rezultatas svorio kategorijoje virš 120 kg yta 180 kilogramų. Šioje svorio kategorijoje įspūdingai pasirodė japonas Ryuki Fujimoto. Septyniolikmetis ne tik iškovojo auksą, bet, paspaudęs 310 kilogramų sveriančią štangą, pasiekė naują planetos rekordą. Toje pačioje sesijoje, svorio kategorijoje iki 66 kg varžęsis rusas Aleksandras Grigorijevas, išspaudė beveik triskart už save didesnį svorį (186 kg), tapo čempionu ir taip pat pagerino pasaulio rekordą.

Vakaro sesijoje į kovą stojo jaunimo (iki 23-ejų metų) amžiaus grupės sportininkai. Lengviausioje svorio kategorijoje (iki 53 kg) Egidijus Valčiukas, nesėkmingai susiklosčius varžyboms, įveikė pradinį 152,5 kg svorį, laimėjo antra vietą, 15 kilogramų nusileidęs Rusijos sportininkui Georgijui Klimenkai. E. Valčiukas buvo akivaizdžiai nusivylęs savo pasirodymu, tą buvo galima matyti ir jam kopiant ant antro pasaulio čempionato pakylos laiptelio.

Dar dviem bronzos medaliais Lietuvos kraitį papildė Tadas Žadeikis (iki 59 kg) ir Klaudijus Malevskis (iki 83 kg). K. Malevskis, paskutiniu bandymu įveikęs 225 kg sveriančią štangą, 2,5 kg aplenkė ir į ketvirtą vietą nustūmė Yuki Yoshitomo iš Japonijos.

Jaunimo kategorijų varžybose absoliučiai dominavo Japonijos sportininkai. Jie iš penkių svorio kategorijų keturiose tapo čempionais. Svorio kategorijoje iki 59 kg Murata Motoki išspaudė 200 kg, tapo čempionu ir pasiekė naują planetos jaunimo rekordą.

Pasaulio štangos spaudimo čempionatą organizuoja Lietuvos jėgos trikovės federacija ir IPF. Čempionatas vyksta gegužės 22-27 dienomis. Čempionato kulminacija taps vyrų jaunimo ir suaugusiųjų sunkiausių kategorijų (virš 120 kg) varžybos, kurios vyks penktadienį nuo 12 val. ir šeštadienį nuo 13 val. Štangos svoris sieks ir viršys 400 kilogramų ribą. Be abejo, ne mažiau intriguojanti kova laukia ir kitose svorio kategorijose, kur sportininkai spaus net keturis kartus didesnį svorį nei sveria patys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)