Dvi svarbias pergales aukščiausioje šalies lygoje iškovojusios ir turnyro lentelėje pakilusios „Jonavos“ saugas Tomas Salamanavičius sako, kad klubas ir šiame turnyre sieks pratęsti sėkmingą etapą.

„Tikimės pratęsti pergalių seriją ir nepraleisti įvarčio. Negalime atsipalaiduoti, turime nenuvertinti varžovų ir atsakingai ruoštis artėjančioms rungtynėms. Tai – ne finalas, iki jo dar toli, bet rungtynių svarba yra didžiulė, nes po jų vieni iškrenta, o kiti tęsia žygį titulo link“, – turnyro svarbą įvertino „Jonavos“ žaidėjas.

Šiemet, palyginti su praėjusiais metais, burtai klubui buvo palankesni. „Jonavos“ futbolininkai 2016 metais iš LFF taurės turnyro pasitraukė jau po pirmų rungtynių, kai po 120 minučių ir be įvarčių pasibaigusios kovos ir dramatiškos 11 metrų baudinių serijos buvo nusileista Marijampolės „Sūduvai“.

Šį kartą jonaviškių varžovas ne toks grėsmingas, tačiau T. Salamanavičius neabejoja, kad ilgametes futbolo tradicijas turinti mažo miestelio futbolo komanda šioje kovoje atiduos visą širdį.

„Prisimenant praeitus metus, tai buvo labai sunkus susitikimas, pareikalavęs daug jėgų iš abiejų komandų ir pasibaigęs baudinių serija. Šiemet tikimės kietų rungtynių, bet esame tam pasiruošę. Žinome, kad „Sveikata“, net jeigu nusileis greičiu ar meistriškumu, visa tai bandys kompensuoti kova. Taurės turnyre visos rungtynės yra lemiamos, negalima klysti, nes klaidos kaina yra didžiulė“, – kalbėjo saugas.

Kybartų futbolininkai praėjusią savaitę viešėjo Jonavoje, kur antros lygos Pietų zonos trečiame ture panaikino trijų įvarčių deficitą ir po Artūro Mačulio „hat-trick'o“ antrame kėlinyje išplėšė lygiąsias 3:3 (0:2) žaisdami su antra klubo komanda „Jonava B“. Pietų zonoje du taškus turinti „Sveikata“ kol kas užima septintą vietą. Laipteliu aukščiau stovi Eisvino Utyros vadovaujama „Jonava B“ ekipa.

Iš viso LFF taurės II etape (šešioliktfinalyje) žais 32-i komandos, tarp kurių bus visi aštuoni A lygos klubai, o į aštuntfinalį keliausiančius nugalėtojus išaiškins viena lemiama kova.

Kybartų „Sveikatos“ ir „Jonavos“ susitikimas gegužės 27 d. (šeštadienį) 16.00 val. įvyks Kybartų stadione (Basanavičiaus g. 120, Kybartai, Vilkaviškio r.). Įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją