Lietuvai atstovaus vienuolika irkluotojų – septyni baidarininkai ir keturi kanojininkai. Dėl traumos varžybose negalės dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinis prizininkas Aurimas Lankas.

Jo porininkas dvivietėje Edvinas Ramanauskas jėgas išbandys naujai formuojamoje keturvietėje baidarėje 500 m distancijoje, kurią ketinama įtraukti į 2020 m. Tokijo olimpinių žaidynių programą. Keturvietės įguloje taip pat bus Artūras Seja, Simonas Maldonis ir Mindaugas Maldonis.

Edvinas Ramanauskas

Olimpiadoje 5 vietą užėmę Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas irkluos dvivietę baidarę 1000 m distancijoje.

Vienviečių baidarių 100 m distancijoje varžysis du Lietuvos atstovai – Ignas Navakauskas ir A. Seja. Sėkmingiau pasaulio taurės varžybose pasirodęs baidarininkas iškovos kelialapį į Europos čempionatą, nes Europos pirmenybėse vienoje rungtyje šaliai gali atstovauti tik vienas irkluotojas.

Dėl galimybės vykti į Europos čempionatą tarpusavyje kovos ir Lietuvos kanojininkai. Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas startuos jiems įprastoje 200 m sprinto bei 1000 m distancijose. Pastarąją ketinama įtraukti į olimpinių žaidynių programą, o sprintą išbraukti iš olimpinių rungčių sąrašo.

Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas

Dviviečių kanojų 1000 m varžybose dalyvaus Osvaldas Murza ir Jevgenijus Kuračionokas.

„Išbandysime naujas distancijas – vienviečių kanojų 1000 m ir keturviečių baidarių 500 m. Bus įdomu, kaip mūsų irkluotojai atrodo tarptautinėse varžybose. Pagrindinis tikslas pasaulio taurės varžybose – pasitikrinti jėgas su geriausiais pasaulio baidarininkais ir kanojininkais, nes į Vengriją atvyksta visi geriausi irkluotojai ir konkurencija bus labai didelė.

Po pirmų sezono tarptautinių varžybų matysime ko mums trūksta, ką reikia taisyti ir per likusias šešias savaites iki Europos čempionato, turėsime pakankamai laiko pasiruošti“, - sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Lietuvos rinktinė iš Vengrijos iškart keliaus į Serbiją, kur birželio 2-4 dienomis Belgrade vyks pasaulio taurės varžybų trečiasis etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)