Rungtynės Marijampolėje nebuvo lengvos: šeimininkai du kartus sudrebino skersinį, kartą kamuolį nuo vartų linijos išmušė Mantas Kuklys. Vilniečiai turėjo kamuolio kontrolės persvarą, bet pirmą kartą žaidžiant ant natūralios dangos pralaužti sutankintą „Sūduvos“ gynybą sekėsi sunkiai.

„Pritrūko įvarčio, nes neįmušęs nelaimėsi. Čia – absurdiška tiesa. Kalbant apie žaidimą, tai pirmą kartą šiame A lygos sezone žaidėme ant natūralios vejos. Vieni žaidėjai reagavo daugiau, kiti – mažiau, bet tą krūvį, manau, atlaikėme. Žaidimu negalime būti patenkinti, nes neįmušėme ir antras rungtynes iš eilės iškovojome tik tašką. Reikia atiduoti duoklę „Sūduvai“, nes akivaizdžiai matėsi, kad jie turėjo vieną ir labai aiškų planą – nepraleisti įvarčio. Jų taktinis išsidėstymas penkiais gynėjais ir uždarytas vidurys leido mums kontroliuoti kamuolį, visgi, jie uždarydavo visas erdves“, – mačą apibendrino V. Dambrauskas.

Prieš susitikimą „Žalgirio“ strategas, kuriam tai buvo 100-osios oficialios rungtynės klube, gavo simbolinius marškinėlius. V. Dambrauskas šio skaičiaus pernelyg nesureikšmino ir pasidžiaugė, kad dirba sau brangiame klube.

„Tai yra gražus simbolinis skaičius, bet jis nereiškia kažką daug. Man daugiausia reiškia tai, kad aš esu „Žalgiryje“, nes tai yra didelė mūsų sporto ir socialinės istorijos dalis. Man daug reiškia, kad galiu prisidėti prie „Žalgirio“ savo darbu ir žiniomis. Skaičiai keičiasi, bet „Žalgirio“ vardas man reiškia labai daug.“

Savo ruožtu antrame kėlinyje po keitimo aikštėje pasirodęs M. Ljujičius pagyvino žalgiriečių atakas ir išsiskyrė dviem tolimais ir akcentuotais smūgiais, abu kartus privertusiais „Sūduvos“ vartininką Ivaną Kardumą gelbėti komandą. Serbas neslėpė apmaudo: prarasti du taškai Marijampolėje nebuvo įrašyti į komandos scenarijų, o pademonstruotas žaidimas nepateisino lūkesčių.

„Lygiosios „Žalgiriui“ – tarsi pralaimėjimas, praradome du taškus. Sužaidėme labai blogą pirmą kėlinį: rungtyniavome be minties, neturėdami pasitikėjimo. Antrame kėlinyje taip pat žaidėme gerai tik atkarpomis, „Sūduva“ surengė daug kontratakų, gynėmės netaisyklingai. Manau, sužaidėme blogai, tačiau turime pataisyti šiuos dalykus.

„Sūduva“ manęs nenustebino. Esame pirmi, tad „Sūduva“ nori įrodyti, kad gali būti pirma. Neturime kreipti dėmesio į „Sūduvą“, „Trakus“ ar „Atlantą“, esame „Žalgiris“ ir geriausias klubas. Aikštėje turime gerbti visus, bet reikia žiūrėti tik į save ir savo žaidimą. Jei šiame čempionate demonstruojame savo žaidimą, neturime konkurencijos. Visgi trys kėliniai per pastarąsias dvejas rungtynes buvo labai blogi. Man patinka žolė. Šiandien atlikau du smūgius, nes, kai žaidžiu ant žolės, galiu smūgiuoti geriau, visgi, vartininkas abiejuose momentuose sureagavo labai gerai. Galbūt smūgiai galėjo būti kiek tikslesni, bet, manau, laimėsime kitas rungtynes“, – teigė legionierius iš Serbijos.

Kitos „Žalgirio“ rungtynės vyks jau šį šeštadienį (gegužės 27-ą dieną). LFF taurės turnyro antrame etape vilniečiai išvykoje 19 val. kovos su Gargždų „Bangos“ futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)