McLaren“ komandoje Jensonas Buttonas vienam savaitgaliui sugrįžo į lenktynes, pakeitęs Fernando Alonso, kuris nutarė lenktyniauti „Indy 500“. Komanda nutarė nekviesti karjerą pabaigusio piloto į bandymus Bahreine, jis padirbėjo tik su sumuliatoriumi, o realų MCL32 išbandė tik per pirmą treniruotę.

Įprastai komandos pradeda treniruotes su pačių kiečiausių sudėčių padangomis, tačiau Monake pilotai jau iš pat pradžių pradėjo naudoti ultraminkštas padangas. Šis etapas yra pirmas šį sezoną, kur pačios komandos turi galimybę pasirinkti norimų padangų komplektų kiekį, todėl pačių minkščiausių padangų kiekis yra užsakytas pakankamas.

Sesijos pradžioje daugelis neapsėjo ne nedidelių padangų kontaktų su apsauginiais barjerais, bet be rimtesnių pasekmių. Visa sesija praėjo be avarijų.

Maxas Verstappenas nutraukė pirmą sesijos dalį dėl problemų su pakaba. Marcusui Ericssonui atsakė pavarų dėžė, jis nuvažiavo tik tris ratus ir jam sesija pasibaigė. „Renault“ komandos pilotas Nico Hulkenbergas taip pat prarado treniruotę dėl jėgainės energijos kaupiklio gedimo.

Daugelis „Ferrari“ atstovus laikė favoritais Monako trasoje, iš anksto teigdami, kad „Mercedes“ turės problemų dėl ilgesnės ratų bazės, bet pirmą treniruočių sesiją laimėjo britas Lewisas Hamiltonas, nuvažiavęs ratą per 1 min. 13,425 sek. Tai yra 0,2 sek. geriau nei pernykštis Danielio Ricciardo rezultatas, lėmęs jam „pole“ poziciją.

Antras treniruotėse buvo vokietis Sebastianas Vettelis su „Ferrari“, atsilikęs 0,196 sek. Trečią laiką pasiekė M. Verstappenas (+0,346 sek.).

Monako GP etapo pirmų treniruočių rezultatai:

Antros treniruotės vyks ketvirtadienį niuo 15.00 val. Lietuvos laiku.

Monako GP etapo tvarkaraštis:

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.