„Manchester United“ futbolininkai „išgelbėjo sezoną“. Stokholmo rajone Solnoje esančioje „Friends Arenoje“ vykusios rungtynės buvo vienintelė „raudonųjų velnių“ galimybė prasibrauti į kito sezono Čempionų lygą, ir ja kur kas labiau patyrę Mančesterio atstovai pasinaudojo.

Nuo pirmųjų mačo minučių „Manchester United“ jauniems varžovams primetė sau parankesnį žaidimo stilių, įgijo psichologinę persvarą, kurią greitai pavertė pranašumu švieslentėje.

18 min. „Manchester United“ į priekį išvedė prancūzas Paulis Pogba. Po tolimo saugo smūgio kamuolys pakeitė kryptį atšokęs nuo „Ajax“ saugo Davinsono Sanchezo kojų ir įskriejo į olandų komandos vartus.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui „Ajax“ situacija dar labiau komplikavosi. Po kampinio 48 min. technišku smūgiu kamuolį į varžovų vartus pasiutnė armėnas Henrikas Mkhitaryanas.

28-erių metų H. Mkhitaryanas tapo pirmuoju Armėnijos futbolininku, ne tik pasižymėjusiu, bet apskritai pasirodžiusiu aikštėje UEFA turnyro finalo mače.

Per likusį rungtynių laiką „Manchester United“ sėkmingai išsaugojo įgytą pranašumą – „Ajax“ futbolininkai taip ir nesukūrė nė vienos realios progos pasižymėti.

Baigiantis mačui J. Mourinho į aikštelę simboliškai išleido ilgametę komandos superžvaigždę, rezultatyviausią visų laikų „Manchester United“ žaidėją Wayne'ą Rooney.

Rungtynes Stokholme stebėjo ir gyva Švedijos futbolo legenda Zlatanas Ibrahimovičius, dėl sunkios traumos negalėjęs padėti „Manchester United“ komandai, tačiau pasibaigus rungtynėms kartu su jais triumfavęs ant „Friends Arena“ stadiono žolės.

Rezultatas

„Ajax“ 0 – 2 „Manchester United“

'18 Paulis Pogba [0-1]
'48 Henrikhas Mkhitaryanas [0-2]

Anglijos čempionate „Manchester United“ užėmė tik 6-ąją vietą, todėl pralaimėjimas šiame mače J. Mourinho auklėtinius būtų palikęs be 2017-2018 m. UEFA Čempionų lygos. Tuo metu „Ajax“ futbolininkai į prestižines klubines varžybas turės galimybių prasibrauti ir patyrę pralaimėjimą šiame finale. Olandijos pirmenybėse Amsterdamo komanda užėmė antrąją vietą ir iškovojo kelialapį į kito sezono Čempionų lygos atrankos varžybas.

Be kelialapio į Čempionų lygą, „Manchester United“ gavo 6,5 mln. eurų piniginį prizą, 15 kg svečiančią sidabrinę taurę ir bilietą į UEFA Supertaurės mačą su Madrido „Real“ arba Turino „Juventus“, kuris bus žaidžiamas rugpjūčio 8-ą dieną.

Tai – jau antrasis J. Mourinho trofėjus su Mančesterio klubu šį sezoną. Kiek anksčiau „Manchester United“ futbolininkai laimėjo Anglijos lygos taurę, finale 3:2 pranokę „Southampton“.

„Manchester United“ UEFA Europos lygos (anksčiau – Europos taurės) trofėjų iškovojo pirmą kartą istorijoje. „Ajax“ komanda šiose varžybose yra triumfavusi 1992-aisiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)