Vadybinio žanro žaidimo pavadinimu „LFF Legendos“ pagrindinis akcentas – savos futbolo žvaigždės. Fedoras Černychas prieš Viačeslavą Sukristovą, Arvydas Novikovas prieš Kęstutį Latožą ar Vykintas Slivka prieš Deividą Šemberą. Dėl stipriausios „LFF Legendos“ komandos vardo bus rungiamasi su praeities ir dabarties futbolo herojais nuo tarpukario iki šių dienų.

„Technologijų laikais futbolo populiarinimui reikia pasitelkti ir naujas priemones, todėl Lietuvos futbolo federacija (LFF) nutarė nerti į šalies sporte dar neišbandytus vandenis - kompiuterinius žaidimus. Tokio tipo žaidimus futbolo populiarinimui jau kurį laiką išnaudoja pasaulio ir Europos futbolo organizacijos (UEFA bei FIFA), o visame pasaulyje juos žaidžia daugiau nei 20 milijonų futbolo mėgėjų“, – apie žaidimo sukūrimo tikslus kalbėjo LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas.

Kiekvienas atsisiuntęs programėlę turi galimybę atsidurti unikalioje visų laikų Lietuvos futbolo rinktinės stratego kėdėje ir išsirinkti svajonių sudėtį. Pasirinkus palankiausią strategiją, mėgstamiausią stadioną, sudarius sutartį su rėmėju žaidėjai sieks geriausios komandos titulo.

Žaidimą jau įvertino ir futbolo rinktinės nariai, kurie vieni pirmųjų norėjo save išbandyti ir virtualiame pasaulyje, palyginti savo reitingus. „Nekantravau, kol galėsiu gauti savo kortelę ir pabandyti virtualiai pasivaržyti kartu su praeityje garsiais futbolininkais, kurie man buvo pavyzdys ir įkvėpimas. Ne paslaptis, jog visi mėgstame pažaisti kompiuterinius žaidimus. Svarbu tik neužsisėdėti per ilgai, nepamiršti pasportuoti ir lauke“, – juokėsi Lietuvos rinktinės kapitonas Fedoras Černychas.

Žaidimą LFF iniciatyva kūrė kompanija „SneakyBox“. Per 6 kūrimo mėnesius žaidimą išbandė tiek kompiuterinių žaidimų profesionalai, tiek mažieji futbolininkai, tiek visi neabejingi, kurie užsiregistravo bandymų grupėje. Kūrėjai kantriai klausė vartotojų nuomonės ir stengėsi „LFF Legendas“ tobulinti pagal atsiliepimus.

„Esame labai patenkinti, kad po ilgo darbo jau galime su platesne auditorija pasidalinti rezultatu – „LFF Legendos“ žaidimu. – Stengėmės atsižvelgti į daugumą pastabų, kurias pateikė bandomosios versijos bandytojai. Kūrimo procesas tęsis, o kartu su LFF sieksime pateikti vis naujo ir įdomesnio turinio“, – sakė „SneakyBox“ projektų vadovas Edgaras Abromavičius.

„LFF Legendos“ jau sulaukė ir pirmojo įvertinimo - „Login“ interneto apdovanojimuose pelnė publikos nominaciją „People‘s choice“, o taip pat kandidatuoja ketvirtadienį tapti geriausiu metų žaidimu.

„Džiugu, jog žaidimą „LFF Legendos“ įvertino ir kompiuterinių žaidimų mėgėjai. Pradžioje buvo abejojančių dėl tokio žaidimo, tačiau dabar jis žinomas ne tik tarp futbolo aistruolių. Tikimės, jog žaidimas padės daugiau žmonių sužinoti apie geriausius praeities ir dabarties Lietuvos futbolininkus“, – teigė „LFF Legendos“ projekto vadovas Gediminas Žygelis.

„LFF Legendos“ žaidimas skirtas Android ir iOS prietaisams. Žaidimą atsisiųsti nemokamai galima čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)