Keturiskart planetos čempionas 41-erių metų lietuvis priešpaskutinėje, penktoje, rungtyje - 190 kg „dramblio“ nešime - liko tik penktas ir su 20 taškų prarado grupės lyderio poziciją. Po penktosios rungties lyderiu tapęs amerikietis Nickas Bestas (20,5 tšk.) iškovojo pirmąjį bilietą į finalą, o likę penki sportininkai kovėsi akmenų sukėlimo rungtyje.

160 kg akmenų perkėlimo rungtyje pirmiausiai varžėsi 4-5 pozicijoje buvę galiūnai, vėliau nugalėtojas kovėsi su vieta aukščiausiu esančiu galiūnu, o Ž. Savicko laukė akistata su vieninteliu varžovu. Neoficialiais duomenimis, lietuvis laimėjo šią rungtį ir iškovojo antrąjį kelialapį į finalą.

Pasaulio galiūnų čempionate startavo 30 stipruolių, suskirstytų į penkias grupes. Į finalą pateko po du sportininkus iš kiekvienos grupės.

Finale, kuris vyks šeštadienį ir sekmadienį, Ž. Savickas varžysis su N. Bestu, JAV atstovaujančiu Martinu Liciu, gruzinu Konstantinu Janašija, čempiono titulą ginančiu amerikiečiu Brianu Shaw, lenku Mateuszu Kielszkowskiu, islandu Hafthoru Bjornssonu, anglu Laurence'u Shahlaei, kanadiečiu Jeanu Francois Caronu ir amerikiečiu Eddie Hallu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)