Po konferencijos LFF išplatino viešą pranešimą.

Konferencijos pradžioje į delegaciją kreipęsis LFF prezidentas E. Eimontas informavo apie savo atsistatydinimą.

„Jaučiuosi savo pažadą futbolo bendruomenei ištesėjęs ir tai yra paskutinė mano darbo diena, einant prezidento pareigas. Per pusantrų metų pavyko padaryti išties daug – inicijuotas gerojo valdymo praktikos futbolo forumas, atnaujinta organizacijos strategija, daug matomų ir nematomų darbų, kiekvienas jų prisidėjo prie to, kad futbolo įvaizdis Lietuvoje po truputį pradėjo atgauti pasitikėjimą visuomenės akyse. Viliuosi, kad darbai bus tęsiami ir gerojo valdymo raportas iš dokumento pamažu virs vertę kuriančia ir futbolą auginančia sistema“, – kalbėjo E. Eimontas.

Į susirinkimą atvyko Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) ir Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) atstovai.

„FIFA pasiryžusi judėti į priekį ir bendradarbiauti su LFF vystant įvairias sritis. Mūsų tikslas ne daryti įtaką, o suteikti jums paramą ir pagalbą. Norėdami, kad futbolo populiarumas augtų, turime dirbti darniai Pastaraisiais mėnesiais pasaulio futbole įvyko daug reformų. Svarbu, kad ir jūsų veikloje būtų priimti drąsus sprendimai“, – teigė FIFA atstovas.

„Pastaraisiais metais stebėjau, kaip ruošiamas LFF strateginis planas. Tai svarbus dalykas kiekvieno sporto vystymui. Manau, kad šis planas realus ir jį galima įgyvendinti. Kviečiu esamus ir būsimus futbolo vadovus, kas jais bebūtų, neatsitraukti nuo šio plano. Pernai įvykęs Futbolo forumas – geras žingsnis pirmyn, tokio pobūdžio renginiai reti Europoje. Futbolas – populiariausias sportas, juo labai domimasi, todėl svarbu, jog valdymas būtų tinkamas“, – kalbėjo UEFA atstovė Eva Pasquier.

Susirinkimo metu Gerojo valdymo praktikos darbo grupės pirmininkas Gintautas Babravičius pristatė grupės parengtą raportą, pateikė savo siūlymus dėl įstatų pakeitimo ir atsakė į klausimus.

Po pristatymo buvo pateikti siūlymai dėl LFF įstatų pakeitimų. Savo įstatų projektus pateikė E. Eimontas, LFF Vykdomojo komiteto nariai Artūras Krukis ir Stasys Stankus. E. Eimonto projektui 9 str. pakeitimą pasiūlė Vykdomojo komiteto narys Gediminas Daukšys. Priimtas daugiausiai balsų surinkęs A. Krukio ir S. Stankaus pateiktas įstatų projektas.

„Įstatai atnaujinti po ilgesnio laiko tarpo, atsižvelgiant į Gerosios valdymo praktikos darbo grupės raportą. Tai tik pirmas žingsnis, bet tikimės, kad artimiausioje ateityje bus ir daugiau įstatų pakeitimų“, – sakė LFF generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas.

Esminiai pakeitimai LFF įstatuose: Vykdomojo komiteto išplėtimas iki 20 narių, įtraukiant visas regionines asociacijas, naujus narius – A lygos klubų asociaciją ir žaidėjų profesinę sąjungą, taip pat vieną nepriklausomą moteriškos lyties narį; prezidentui ir Vykdomojo komiteto nariams numatytas trijų kadencijų limitas; valdymo organais numatyti LFF konferencija, Vykdomasis komitetas ir generalinis sekretorius (buvęs direktorius); prezidentui numatyta reprezentacinė funkcija – atstovavimo santykiuose su nariais, kitomis organizacijomis, futbolo politikos vystymas ir kita; nauji priežiūros organai – Etikos komitetas ir revizorius; LFF narystė skirta tik juridiniams asmenims (išskyrus teisėjų, trenerių, žaidėjų asociacijas); palengvinti tapimo LFF nariu reikalavimai (panaikintas penkerių metų veiklos kriterijus); konferencijos delegatais ar Vykdomojo komiteto nariais negalės būti LFF pagal darbo sutartį dirbantys asmenys.

Konferencijos nariams taip pat pristatyta ir patvirtinta 2016-2017 metų LFF veiklos ataskaita, praėjusių metų finansinė ataskaita ir nepriklausomo auditoriaus ataskaita.

Pagal LFF įstatus konferencija yra aukščiausias federacijos organas. Į konferenciją kiekvienas iš federacijos narių – apskričių federacijos, šakinės asociacijos – deleguoja daugiausiai po penkis atstovus. Šiemetinėje konferencijoje dalyvavo 77 delegatai.