Tai ne tik „Žalgirio“, bet ir visos A lygos sezono rungtynių lankomumo rekordas. Tiesa, pradžiuginti pergale į stadioną susirinkusių žiūrovų žalgiriečiai nesugebėjo ir sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:0).

Šį sezoną gausiausias žiūrovų būrys apsilankė A lygos pirmo turo rungtynėse Klaipėdoje. „Atlanto" ir „Žalgirio" dvikovą oficialiais duomenimis stebėjo 1300 žmonių.

Vėliau į „Sportimos" manieže vykusias „Žalgirio" rungtynes su „Trakais", Utenos „Uteniu", „Kauno Žalgiriu" ir „Jonava" rinkosi po 1000 žiūrovų.

Gegužės 16-os dienos rungtynės „Žalgiriui" buvo ypatingos, o puikią atmosferą sukūrė ir gausiai į stadioną susirinkę futbolo mėgėjai.

„Manau, kad tokios šventės žaidėjus ne tik motyvuoja, bet ir įpareigoja žaisti kuo geriau. Džiugu, kad sulaukėme didelio būrio žiūrovų, norisi visiems padėkoti ir pakviesti juos užsukti į stadioną ne tik per klubo gimtadienį. Kaip bebūtų, mes žaidžiame žiūrovams“, – po rungtynių pastebėjo „Žalgirio" vyriausias treneris Valdas Dambrauskas.

Jubiliejinėje „Žalgirio" šventėje pritrūko tik pergalės. 32 min. „Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys tiksliu smūgiu kaire koja pasiuntė kamuolį varžovų vartus, bet antro kėlinio pradžioje „Trakų“ ekipos puolėjas Oscar Dorley rezultatą išlygino.

Antroje rungtynių dalyje progų pasižymėti turėjo abiejų komandų žaidėjai. Bene geriausią galimybę pelnyti įvartį susikūrė „Trakai“, bet Vaidoto Šilėno smūgiuotą kamuolį kamuolį nuo vartų linijos atmušė žalgirietis Egidijus Vaitkūnas. Kitoje aikštės pusėje „Trakų“ vartininkas Ignas Plūkas gelbėjo komandą po Vytauto Lukšos smūgio.

Galutinis rungtynių rezultatas (1:1) nepradžiugino nei vienos komandos. „Trakų“ ekipos vyriausiasis treneris Olegas Vasilenka tikino, kad lygiosios jo auklėtinius labai nuvylė.

„Malonu, kad dalyvavome futbolo šventėje, bet nemalonu, kad nesugebėjome laimėti. Vaikinai labai nusivylę. Mes tikrai norėjome laimėti, kovojome ir kūrėme progas, bet nesugebėjome jų realizuoti. Labai apmaudžiai suklydome pirmame kėlinyje, kai patys sau „atsivežėme“ įvartį. Be abejo, „Žalgiris“ taip pat turėjo progų, bet galutiniu rezultatu nesame patenkinti“, – tikino O. Vasilenka.

„Žalgirio“ treneris V. Dambrauskas pripažino, kad daugiausiai klausimų sukėlė antro kėlinio pradžia.

„Varžovai rungtynes pradėjo su konkrečiu planu ir pirmame kėlinyje jie mus pasitikdavo nuo vidurio linijos. Mes mėgstame žaisti su kamuoliu ir pirmoje rungtynių dalyje mums tai gerai sekėsi. Bet antrame kėlinyje varžovai metėsi į priekį. Jie aktyviai mus spaudė ir neleido ilgiau palaikyti kamuolio. Todėl antras kėlinys buvo permainingas. Pirmas 15 jo minučių geriau žaidė „Trakai“, o mes darėme per daug klaidų. Po to perėmėme iniciatyvą. Žaidimą pagyvino po keitimo aikštėje pasirodęs V. Lukša ir mes galėjome ne vieną kartą nulemti rungtynių baigtį savo naudai. Turime pasidaryti išvadas ir žaisti taip, kad žaidimo kontrolę išlaikytume ne vieną kėlinį, o visas rungtynes“, – konstatavo V. Dambrauskas.

Vilniečiai prieš šias rungtynes A lygoje buvo iškovoję 9 pergales iš eilės, tačiau pratęsti pergalingo žygio nesugebėjo. M. Kuklio teigimu prieš rungtynes su „Trakais“ minčių apie pergalių seriją nebuvo.

„Mes pergalių tikrai neskaičiuojame, tiesiog ruošiamės artimiausioms rungtynėms, siekiame laimėti, nesvarbu su kuo žaistume. Norime prisirinkti kuo daugiau taškų, nes žinome, kad vasarą, prasidėjus Čempionų lygos kovoms bus tik sunkiau, – samprotavo 29-erių metų futbolininkas. – Tad ir šiose rungtynėse buvome nusitaikę į pergalę. Ir jei aš pirmame kėlinyje būčiau pasinaudojęs progomis, įmušęs ne vieną, o bent du įvarčius, rungtynių baigtis būtų kitokia. Kita vertus, antrame kėlinyje varžovai turėjo kelias „mirtinas“ progas, tad galima sakyti, kad tose situacijose mums sekėsi. Reikia išnaudoti savo progas, tada bus ir pergalės. O lygiosios, pagal antro kėlinio scenarijų, tikrai nėra pats prasčiausias rezultatas. Tiek mums, tiek ir „Trakams“.

Pirmą kartą šį sezoną lygiosiomis sužaidęs „Žalgiris“ po 12 rungtynių yra surinkęs 31 tašką ir A lygoje užima pirmą vietą. Antroje rikiuojasi 25 taškus turinti Marijampolės „Sūduva“. Pastaroji antradienį svečiuose 2:0 įveikė „Kauno Žalgirį“.

Įdomu, kad artimiausiose rungtynėse „Žalgiris“ svečiuose susitiks su Marijampolės „Sūduva“. Pirmenybių lyderių mūšis įvyks gegužės 24-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)