Vienintelį ir pergalingą įvartį 80-ą minutę pelnė ukrainietis Maksimas Marusyčius.

Po trečios sezono pergalės „Jonava“ surinko 12 taškų ir iš šeštos turnyro lentelės vietos išstūmė Kauno „Stumbrą“ (10 tšk.).

„Atlantas“ patyrė ketvirtą nesėkmę šiame čempionate ir su 18 taškų liko ketvirtas.

Rezultatas:

„Atlantas“ 0 – 1 „Jonava“

80' Maksim Marusyč [0 - 1]

Sugrįžimas į centrinį miesto stadioną „Atlantui“ nebuvo sėkmingas

Svečiai, kuriems vadovavo diskvalifikuotą Donatą Vencevičių pavadavęs Mindaugas Čepas, aktyviai pradėjo rungtynes ir kėlė nemalonumus varžovams atakomis dešiniu kraštu, kur tiek Davidas Makaradze, tiek Klaudijus Upstas ne sykį aštriai perduodavo kamuolį link vartų. Pastarasis žaidėjas po vieno reido griuvo baudos aikštelėje ir ėmė reikalauti baudinio, tačiau arbitras pražangos neįžvelgė.

Pamažu įsibėgėjęs „Atlantas“ turėjo savo argumentų. Žiūrovų plojimų susilaukė efektingai, bet netiksliai į vartus smūgiavę Andrejus Paniukovas ir Jurijus Vereščiakas. Varžovų vartininkui Karoliui Salikui teko šuoliu palydėti šalia virpsto Lino Pilibaičio pasiųstą kamuolį.

„Jonavos“ vartininkas išgelbėjo savo komandą kėlinio viduryje, kai po perdavimo iš aikštės gilumos prieš vartus iššoko J. Vereščiakas, bet jam po kojomis kritęs K. Salikas pavojų likvidavo. Vėliau jis be didesnių problemų sugavo dar vieną tolimą L. Pilibaičio „šūvį“.

Iš karto po pertraukos vartininkui iš Lenkijos teko gaudyti Sergejaus Obivalino smūgį pažeme standartinės situacijos metu. Netrukus po to „Atlantas“ tikėjosi baudinio po to, kai Marko Benetos perduotas kamuolys atsimušė į Kirilo Aleksijano ranką, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Pavojingą išpuolį surengė ir jonaviškiai, kai prieš vartus iššokęs Julius Aleksandravičius delsė smūgiuoti iš aštraus kampo, o Karoliui Šilkaičio bandymą blokavo suskubę gynėjai.

Netrukus apie savo gebėjimus mušti iš toli priminė Olegas Dmitrijevas, iš baudos aikštelės prieigų patikrinęs virpsto tvirtumą, kiti du jo smūgiai praskriejo šalia vartų.

Dar vieną stiprų legionieriaus šūvį K. Salikas sugavo šuoliu, nesuteikdamas vilties pakartoti smūgio prie jo prišokusiam A. Paniukovui.

Nors iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams, įvartį 80-ą minutę pelnė svečiai. Įsiveržusio į baudos aikštelę Maksimo Marusyčiaus smūgį bandė blokuoti po kojomis kritęs S. Obivalinas, tačiau po rikošeto kamuolys praskriejo virš vartininko Deivido Mikelionio ir atsidūrė vartų tinkle.

Tašką rungtynėse padėti privalėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Tomas Salamanavičius. Šurkščiai suklydus gynėjui, jis iššoko prieš vartus, tačiau prasimesti kamuolio pro vartininką nesugebėjo, o bandymu įmušti po kelių akimirkų paglostė skersinį.

Nors buvo pridėtos 5-ios kompensuoto laiko minutės, desperatiški bandymai išgelbėti rungtynes „Atlantui“ sėkmės neatnešė.

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris12101124:731
2.Sūduva1274125:1425
3.Trakai1246212:818
4.Atlantas1253417:1218
5.Utenis124359:1615
6.Jonava1233615:1912
7.Stumbras1224610:1810
8.Kauno Žalgiris1202106:242

M. Čepas ir M. Marusyčius: norime kilti aukščiau

Po itin svarbios pergalės „Jonavos“ ekipai vadovavęs Mindaugas Čepas gyrė savo auklėtinių pasirodymą, o įvartį pelnęs M. Marusyčius akcentavo, kad klubas pasiryžęs kilti turnyro lentelėje.

„Noriu pasveikinti visus: komandą, klubo administraciją ir gerbėjus. Komanda yra šaunuolė, mes puikiai žinojome, kur važiuojame. Namuose žaidžiantis „Atlantas“ yra ypač didelė grėsmė bet kuriam varžovui. Sunkiai ruošėmės šioms rungtynėms, analizavome pirmą mūsų susitikimą, padarėme tam tikrų korekcijų ir begalinis žaidėjų įdirbis davė rezultatą“, – po rungtynių kalbėjo Jonavos treneris.

Diskvalifikuotą trenerį Donatą Vencevičių pavadavęs M. Čepas sakė, kad, skirtingai nei pirmose klubų rungtynėse Jonavoje, Fortūna šypsojosi jonaviškiams.

„Žaidėjai 100 proc. realizavo viską, ko prašė vtreneris. Šiose rungtynėse, kaip ir pirmose Jonavoje, taip pat daug ką nulėmė sėkmė. Šįkart galbūt daugiau progų turėjo „Atlanto“ futbolininkai, mes turėjome kokias tris ir vieną iš jų realizavome. Džiaugiamės be galo pergale ir ruošėmės kitiems dviem susitikimams. Dar labiau džiaugiamės, kad nepraleidome įvarčio“, – klubo pasirodymu džiaugėsi „Jonavos“ treneris.

Rungtynių herojumi tapęs ukrainietis M. Marusyčius pelnė trečią savo įvartį ir kartu su Tomu Salamanavičiumi dalijasi rezultatyviausio ekipos žaidėjo vardą.

„Rungtynės buvo sunkios, niekas nenorėjo pasiduoti. Labai džiaugiuosi, kad nepraleidome įvarčio ir patys sugebėjome jį pelnyti. Smūgiavau į vartus, tačiau kamuoliui pasiekti tinklą padėjo ir rikošetas. Mes iš tiesų visi atidavėme aikštėje visas jėgas ir pasiekėme revanšą. Tada Jonavoje mes turėjome laimėti, bet sėkmė buvo nusisukusi nuo mūsų. Svarbiausia, kad švenčiame pergalę ir turime tris taškus“, – teigė „Jonavos“ puolėjas.

M. Marusičius sako, kad komanda sustoti neketina ir sieks toliau kilti turnyro lentelėje.

„Pergalė išties mums labai svarbi psichologiniu požiūriu ir leido pakilti turnyro lentelėje, nes lygiosiomis sužaidė Kauno „Stumbras“ ir Utenos „Utenis“. Toliau sieksime iškovoti taškų ir kilti A lygos lentelėje“, – ryžto neslėpė klubo žaidėjas.

Kitas rungtynes „Jonava“ savo namų stadione žais gegužės 23-ią dieną su „Utenio“ futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)