Tokio atlyginimų svyravimų priežastis – prieš tai buvę uždarbio mažinimai. Teigiama, kad visi per savaitę daugiau nei 23 tūkst. eurų uždirbantys „Manchester United“ žaidėjai už sezoną be Čempionų lygos gavo ketvirtadaliu mažiau.

Jei jiems pavyktų įveikti „Ajax“ ir žaisti Čempionų lygoje, atlyginimai vėl pakiltų į „normalų lygį“. Tai klubui kainuos 33 mln. eurų.

Tiesa, Paulis Pogba, Zlatanas Ibrahimovičius, Henrikhas Mkhitaryanas ir Ericas Bailly, prisidėję prie komandos vėliau, išvengė atlygio apkarpymų ir iš galimo algų pakėlimo ketvirtadaliu uždirbs. „Manchester United“ jiems privalės atriekti 10,6 mln. eurų papildomai.

Klubas taip pat pažadėjo už pergalę Europos lygos finale premiją. Bendras premijos biudžetas – tik 1,4 mln. eurų. Ši suma bus išdalyta visiems žaidėjams.

Dvikova su „Ajax“ nepaprastai svarbi ir pačiam klubui. „Manchester United“ privalo laimėti, jei nori gauti kasmetinį „Adidas“ rėmimo paketą, siekiantį 88 mln. eurų. Nesėkmės atveju šis gali sumažėti apie 30 proc.

Mančesterio ekipa „Premier“ lygoje užima tik 6-ą vietą, o norint prasibrauti į Čempionų lygą, reikia būti stipriausiųjų ketverte. Šis Jose Mourinho auklėtiniams jau nebepasiekiamas. Lieka vienintelis kelias – triumfas Europos lygos finale. Ar „raudoniesiems velniams“ planas išdegs, pamatysime po savaitės, gegužės 24-ą dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)