Geriausių planetos tenisininkų ATP reitinge 243-ą vietą užimantis R. Berankis Samarkandoje sėkmingai pradėjo pirmąjį setą – buvo atitrūkęs 5:3, tačiau J. De Loore'as sugebėjo išlyginti rezultatą – 6:6.

Pirmajame sete prireikė pratęsimo, kurį dažniau klydęs R. Berankis pralaimėjo 4:7, o pirmąjį setą – 6:7.

Antrajame sete pirmąjį mačą užtikrintai laimėjęs R. Berankis atidavė iniciatyvą varžovui ir atsiliko 1:5. Prie sienos priremtam lietuviui pavyko laimėti dar vieną mačą, tačiau tai buvo viskas. Belgas laimėjo savo padavimus ir dvikovą. Ši truko 1 val. 28 min.

R. Berankis šioje dvikovoje atliko vieną neatremiamą padavimą, o jo varžovas – net 16. Lietuvis taip pat padarė penkias dvigubas klaidas (belgas – 2).

Už dalyvavimą turnyre R. Berankiui atiteko 780 JAV dolerių. Paskutinį kartą oficialiose teniso varžybose R. Berankis žaidė pernai spalio 29-ą dieną.

Aštuntfinalyje J. De Loore'o lauks baltarusio Ilyjos Ivaškos (ATP-215) ir vokiečio Kevino Krawitezo (349) poros nugalėtojas.

Šiame turnyre taip pat dalyvauja 25-ių metų Laurynas Grigelis (246). „Samarkand Challenger“ dvejetų varžybų pirmajame rate, aštuntfinalyje, pirmadienį lietuvis ir čekas Zdenekas Kolaržas 6:3, 6:4 nugalėjo kazachą Romaną Chasanovą ir uzbeką Šonigmatdžoną Šofaizijevą.

Vienetų varžybų pirmajame rate L. Grigelis antradienį susitiks su 24-erių metų baltarusiu Jegoru Gerasimovu (225).

Turnyro prizų fondą sudaro 75 tūkst. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)