R. Federeris šiemet jau laimėjo vieną Didžiojo kirčio serijos turnyrą – Australijos atvirą čempionatą ir triumfavo Majamio „Masters“ ir Indian Velso turnyruose JAV.

Šį sezoną R. Federerio sąskaitoje 19 pergalių ir 1 pralaimėjimas.

Šveicaras nusprendė sutelkti dėmesį Vimbldono turnyrui ir JAV atviram čempionatui. Juos R. Federeris atitinkamai yra laimėjęs 7 ir 5 kartus.

Tokiu atveju, Prancūzijos atviro čempionato favoritu tampa ispanas Rafaelis Nadalis, kuris yra vadinamas „grunto karaliumi“.

Tuo metu Rusijos tenisininkė Marija Šarapova iškovojo teisę žaisti Vimbldono turnyro kvalifikacijoje. Tai paaiškėjo po 30-metės rusės pergalės 6:4, 6:2 WTA serijos turnyro Italijos sostinėje pirmame rate prieš amerikietę Christiną McHalę.

Kitą pirmadienį (gegužės 22-ą dieną) M. Šarapova WTA reitinge pakils mažiausiai į 200-ą vietą, o tai suteikia teisę žaisti Vimbldono turnyro kvalifikacijoje. Jei 15-os mėnesių diskvalifikacijos bausmę už dopingo vartojimą atlikusi rusė varžybose Romoje pateks į pusfinalį, ji galės rungtyniauti pagrindiniame Vimbldono turnyre.

Tai jau trečias turnyras, kuriame M. Šarapova dalyvauja po diskvalifikacijos. Prieš tai varžybose Štutgarte (Vokietija) ji pasiekė pusfinalį, o turnyre Ispanijos sostinėje Madride iškrito antrame rate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją