Keturios ekipos pirmame etape laimėjo abejas žaistas rungtynes, tarp jų buvo ir stipriausia praėjusio sezono Lietuvos mažojo futbolo komanda Vilniaus „El Dorado“.

Vilniečiai pademonstravo puikią gynybą, per dvejas rungtynes nepraleidę įvarčio ir 6:0 įveikę Plungės OSS ir 3:0 - Klaipėdos „Suoliuko“ komandas.

„Per dieną sužaisti dvejas 50 minučių trukmės rungtynes kainuoja nemažai fizinių jėgų, todėl tai, kad nepraleidome įvarčio, ypač džiugina. Pavyko greitai perprasti abiejų varžovų žaidimo taktiką ir efektyviai sustyguoti gynybos veiksmus“, - teigė „El Dorado“ komandos kapitonas Martynas Rašinskas.

Solidų pasirodymą surengė ir praėjusio sezono EMF mėgėjų Čempionų lygos dalyviai Vilniaus „Eagle Team-Žibintas“. Jie net 10:0 įrodė savo pranašumą prieš Mažeikių „Olimpo SC“ komandą ir 5:2 pranoko Šilalės futbolininkus.

5 įvarčius per dvejas rungtynes pelnęs „Eagle Team-Žibinto“ narys Pavelas Pelakauskas tapo rezultatyviausiu pirmenybių žaidėju.

Pirmame etape po dvi pergales taip pat iškovojo Varėnos „Merkio“ ir Alytaus „Resės“ komandos, tačiau jos turėjo įdėti daugiau pastangų.
Po varžybų Varėnoje futbolininkus džiugino legendinės grupės "Hiperbolė" koncertas.

Mažojo futbolo Lietuvos pirmenybėse šiemet iš viso bus surengti penki etapai. Antras birželio 3-ią dieną vyks Alytuje.

O ateinantį savaitgalį mėgėjų futbolo bendruomenės akys kryps į Rygą, kur bus surengtas Baltijos taurės mažojo futbolo turnyras. Jame dalyvaus Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Vokietijos rinktinės ir klubai.

Lietuvos pirmenybių 1 etapo rezultatai:

„Resė“ (Alytus) - Telšiai – 4:3;
„Riešė“ (Vilnius) - „Arsenalas“ (Kaunas) – 1:2;
„Eagle Team-Žibintas“ (Vilnius) - „Olimpo SC“ (Mažeikiai) – 10:0; „Merkys“ (Varėna) - Šilalė – 4:1;
OSS (Plungė) - „El Dorado“ (Vilnius) – 0:6;
„Arsenalas“ - „Resė“ – 1:2;
„Olimpo SC“ - Telšiai – 2:3;
Šilalė - „Eagle Team-Žibintas“ – 2:5;
„Merkys“ - OSS – 4:1;
„Suoliukas“ - „El Dorado“ – 0:3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją