„Krieg dem DFB“ plakatas, tūkstančiai kariškai atrodančių Drezdeno ekipos „ultrų“ Karlsrūjės gatvėse priminė ne artėjančias futbolo rungtynes, o karinę operaciją. Eitynes stadiono link lydėjo būgnų mušamas maršas.

„Karlsruher SC“ futbolo aikštėje pralaimėjo dvikovą „Dynamo“ futbolininkams 3:4, tačiau svečių fanų tai nenuramino – jie išsirengė į karą. Be pirotechnikos buvo susidūrimų su apsaugos darbuotojais ir policininkais, jų sužeista net 36-i. Dėl tokių klubo sirgalių veiksmų Vokietijos futbolo federacija (DFB) pradėjo tyrimą.

DFB drausmės komiteto vadovas, teisininkas Hansas E. Lorenzas jau pareikalavo Drezdeno klubo pozicijos ir situacijos paaiškinimo, pastarasis per savaitę privalės į dienos šviesą išvilkti visus galimus tokio „Football Army Dynamo Dresden“ sirgalių akcijos elgesio motyvus.

Bausmė klubui veikiausiai bus paskelbta gegužės pabaigoje, o visos sankcijos įsigalios jau kitą sezoną. Šios gali būti daug skaudesnės „Dynamo“ komandai, nes DFB žinutę suprato kaip „karo paskelbimą“.

Teisininkas H. E. Lorenzas pabrėžė, kad karinis akcentas šioje akcijoje yra visiškai naujas komponentas ir tai verčia sunerimti.

5-ą vietą tarp 18 antrosios Bundeslygos komandų užėmusi „Dynamo“, įkurtas 1953-iais metais buvo vienas sėkmingiausių ir populiariausių klubų tuometinėje Rytų Vokietijoje (DDR). Policijos pagrindu sukurta komanda laimėjo 8 šios šalies titulus.

Po Vokietijos suvienijimo 1991-1995 metais „Dynamo“ rungtyniavo Bundeslygos varžybose, tačiau vėliau iškrito ir laviravo tarp antros ir ketvirtos pagal pajėgumą Vokietijos futbolo lygų.

Kiek ankstesnis 20 tūkstančių „Dynamo“ fanų vizitas Miunchene.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)