Gegužės 15-ąją „Hampden Park“ stadione vykusiame mače „Real“ 2:1 įveikė Vokietijos atstovus ir iškovojo devintąjį UEFA Čempionų lygos titulą klubo istorijoje.

8 min. Madrido atstovus į priekį išvedė Raulis, 13 min. pusiausvyrą rungtynėse atstatė Lucio, o 45 min. užfiksuotas epizodas, kuris laikomas vienu gražiausių ne tik lygos finalų, bet viso turnyro istorijoje.

Sulaukęs ilgo Santiago Solari perdavimo, Roberto Carlosas atmetė kamuolį į varžovų baudos aikštelės prieigas, kur laisvas atsidūrė ne kas kitas, o dabartinis „Real“ treneris Zinedine'as Zidanas.

Prancūzijos futbolo superžvaigždė šovė kaip iš patrankos, net nestabdęs kamuolio stipriu spyriu jis beveik suplėšė „Bayer“ vartų tinklą, taip išvedamas Madrido ekipą į priekį 2:1.

Būtent toks ir buvo galutinis mačo rezultatas – per antrąjį kėlinį abi komandos nebepasižymėjo.

Z. Zidane'as profesionalaus futbolininko karjerą baigė 2006-aisiais, „Real“ gretose spėjęs įmušti 37 įvarčius, tapti UEFA Čempionų lygos ir Ispanijos pirmenybių nugalėtoju bei susišluoti daugybę kitokių apdovanojimų.

Nuo 2016-ųjų Z. Zidane'as treniruoja „Real“ pagrindinę komandą, jam šiuo metu yra 44-eri.

Pagrindiniai 2002-ųjų rungtynių Glazge momentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)