Tai – pirmoji Ignato pergalė nuo praėjusių metų birželio, kai jis laimėjo Lietuvos čempionato pavienio starto lenktynes.

Lietuvos dviratininkas 184,8 km nuvažiavo per 4 val. 52 min. 26 sek. (vid. greitis – 37,916 km/h) ir artimiausius tris varžovus aplenkė 3 sek. Ignatui, kuris penktadienį ketvirtame etape buvo septintas, už pergalę atiteko 20 pasaulio reitingo taškų. FDJ komandos dviratininkai šį sezoną iškovojo jau 11 pergalių.

Iki finišo likus 4 km, lyderių grupę sudarė 13 dviratininkų. Tarp jų buvo ir I. Konovalovas. Bet vėliau grupė ėmė byrėti. Iki finišo likus mažiau nei 2 km, priekyje liko Ignatas ir dar trys dviratininkai. Lietuvis, iki etapo pabaigos likus apie 1,5 km, atakavo ir išsaugojo nedidelį pranašumą iki finišo.

Antrą vietą užėmė belgas Sanderis Armee („Lotto Soudal“), trečią – Gedimino Bagdono komandos draugas belgas Oliveris Naesenas („Ag2r La Mondiale“), o ketvirtą – Prancūzijos dviratininkas Clement'as Venturinis („Cofidis, Solutions Credits“).

G. Bagdonas (+11.43) finišavo 61-as, o dienos pabėgime dalyvavęs Evaldas Šiškevičius („Delko Marseille Provence KTM“, +11.43) – 63-ias.

2015 metų šių lenktynių nugalėtojas I. Konovalovas bendroje įskaitoje iš 22-os vietos šoktelėjo į ketvirtą. Lyderiu tapo C. Venturinis. Lietuvis nuo jo atsilieka 21 sek. Antrą vietą užima S. Armee (+2 sek.), o trečią – O. Naesenas (+7 sek.).

E. Šiškevičius (+18.25) užima 58-ą, o G. Bagdonas (+43.51) – 113-ą vietas.

Iš 150 startavusių dviratininkų klasifikuota 120.

Šešių etapų lenktynės baigsis sekmadienį.

Šiose lenktynėse 1998 ir 2000 metais antras buvo dabartinis Lietuvos vyrų dviračių plento rinktinės treneris Artūras Kasputis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)