Dėl šio titulo šiemet kovos 12 mėgėjų komandų iš visos šalies, o naujas turnyras pakeis ankstesniais metais rengtas Lietuvos mažojo futbolo asociacijos (LMFA) „Turo per Lietuvą“ varžybas. Jų metų atskiruose etapuose geriausiai pasirodžiusios komandos susitikdavo lemiamame etape ir išsiaškindavo stipriausius.

Lietuvos pirmenybėse visos 12 komandų rungsis tarpusavyje, o nugalėtoja taps daugiausiai taškų surinkusi ekipa.

„Po praėjusio sezono supratome, kad mažojo futbolo bendruomenei reikia naujų iššūkių. Komandos nori varžytis ne vienadieniuose laikinuose turnyruose, bet sezono varžybose visos Lietuvos mastu. „Turo per Lietuvą“ metu pakakdavo gerai pasirodyti viename etape, kad patektum į finalo turnyrą. O čia reikės vienodai gerai žaisti viso sezono metu“, - intrigavo LMFA vykdantysis direktorius Kęstutis Bagonas.

Visos komandos tarpusavyje rungsis penkiuose etapuose. Pirmą šį šeštadienį rengs Varėna. Birželį mažojo futbolo entuziastus priims Alytus ir Telšiai. Rudenį varžybas planuojama organizuoti Šilalėje ir Druskininkuose.

„Dar žiemą aplankėme kelis miestus kandidatus rengti mažojo futbolo pirmenybes. Organizatorius pasirinkome įvertinę jų infrastruktūrą ir savivaldybių vadovų geranorišką požiūrį į šių varžybų idėją“, - pasakojo K. Bagonas.

LMFA čempionato pirmą etapą priimančios Varėnos meras Algis Kašėta šeštadienį žiūrovams žada nemažai pramogų. Turnyro dalyviai bei svečiai galės pasimėgauti ne tik futbolu, bet ir išmėginti šalia stadiono esantį dengtą baseiną ir pirtis.

O turnyro atidarymo Varėnoje „vinimi“ taps legendinės grupės „Hiperbolė“ koncertas. Jį organizuoja grupės vokalistas Igoris Berinas.

LMFA pirmenybės šiemet taip pat turės savo ambasadorių, buvusį garsų futbolininką Tomą Ražanauską. Lietuvos nacionalinėje rinktinėje jis sužaidė 41 rungtynes ir pelnė 7 įvarčius.

Mažasis futbolas yra labai dinamiška sporto šaka. Aikštelė mažesnė, todėl žaidimo greičiai didesni ir pelnoma daugiau įvarčių, o rungtynių sparta futbolininkus verčia daugiau mąstyti“, - teigė T. Ražanauskas.

Dėl Lietuvos mažojo futbolo pirmo čempionato medalių kovos 12 komandų: „El Dorado“, „Eagle Team“, „Riešė“, „Western Union“ (visos Vilnius), „Arsenalas“ (Kaunas), „Merkys“ (Varėna), „Resė“ (Alytus), Telšiai, „OSS“ (Plungė), „Olimpo SC“ (Mažeikiai), „Suoliukas“ (Klaipėda) ir Šilalė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją