Savame „Vicente Calderon“ stadione žaidę „Atletico“ futbolininkai mačą pradėjo labai aktyviai ir per pirmąjį pusvalandį gerokai patampė nervus „Real“ žvaigždynui ir jo gerbėjams.

Jau per pirmąsias 7 min. realus pavojus greta svečių vartų kilo keletą kartų, meistriškumą teko demonstruoti ir „Atletico“ vartininkui Janui Oblakui.

Energingi šeimininkai savo pasiekė 12 min. – į priekį smūgiu galva po kampinio juos išvedė Saulis Niguezas – 1:0.

15 min. baudos aikštelėje svečiai prasižengė prieš Fernando Torresą – arbitras iš Turkijos Cuneytas Cakiras nedvojodamas parodė link 11 m žymos.

Mušti baudinį stojo Antoine'as Griezmannas. Nors prancūzas smūgiavo gana neužtikrintai, „Real“ vartininkas Keyloras Navasas smūgio neatrėmė – „Atletico“ išsiveržė į priekį 2:0, o svečiams ėmė svilti padai.

Visgi 42 min. „Real“ sugebėjo atsitiesti ir numalšinti „Atletico“ entuziazmą – Karimo Benzema fantastišku reidu greta galinės linijos pradėtą ataką pirmas pabandė užbaigti Toni Kroosas, vartininkas Janas Oblakas atrėmė vokiečio smūgį, tačiau pakartotiniu spyriu iš kelių metrų kamuolį į tinklą pasiuntė Isco – 2:1. Tokiu rezultatu baigėsi pirmasis kėlinys.

world class moves from Karim Benzemapic.twitter.com/gebheK2BmJ— Ishbah (@IshbahZaidi) May 10, 2017

„Real“ įmuštas įvartis praktiškai nulėmė mačo baigtį.

Po pertraukos progų pasižymėti turėjo abi komandos, tačiau antrasis kėlinys jau nebepriminė agresyvios ir intensyvios kovos, kuri futbolo gerbėjus džiugino per pirmąsias 45 min. Rezultatas taip ir liko nepakitęs.

Rezultatas

„Atletico“ 2 – 1 „Real“*** (pirmas mačas – 0:3, bendras rezultatas – 2:4)

12' Saulis Niguezas [1-0]
16' Antoine'as Griezmannas [2-0 - iš 11 m]
42' Isco [2-1]

***pateko į kitą etapą

Diena anksčiau į finalą iškopė „Juventus“ ekipa, kuri kuri pusfinalyje eliminavo „Monaco“ futbolininkus (2:0 ir 2:1).

Velso sostinės Kardifo „Millennium“ stadione finalo rungtynės bus žaidžiamos birželio 3 dieną.

„Real“ su „Juventus“ tarpusavyje žaidė ir 1997-1998 m. UEFA Čempionų lygos finale Amsterdame. Tąsyk 1:0 savo pranašumą įrodė ispanai.

Pažymėtina, kad „Real“ ekipa iki pastarosios dvikovos su „Atletico“ UEFA Čempionų lygoje nepralaimėjo 15 rungtynių iš eilės.

Sėkminga titulą ginančių madridiečių serija tęsėsi nuo 2016-ųjų balandžio 6-osios, kuomet „Real“ 0:2 turėjo pripažinti „Wolfsburg“ pranašumą. Per daugiau nei metus „Real“ laimėjo 11 mačų ir 4 sykius sužaidė lygiosiomis, kol ši serija nutrūko „Vicente Calderon“ stadione.

Pažymėtina, kad po pastarojo Isco įvarčio „Real“ futbolininkai per visą Čempionų lygos istoriją kamuolį į varžovų vartus jau yra pasiuntę 499 kartus. 500 įvarčių ribos turnyre iki šiol nėra pavykę pasiekti nė vienai komandai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)