Atlikus išsamesnius medicininius tyrimus paaiškėjo, kad 21-erių metų ukrainietei prireiks menisko operacijos, o po jos seks ilgas reabilitacijos laikotarpis. Planuojama, kad žaidėja į rikiuotę galės grįžti maždaug po keturių mėnesių.

Tai reiškia, kad T. Kozyrenko praleis ne tik didžiąją dalį Lietuvos moterų A lygos čempionato rungtynių, pasirengimo stovyklas, „Amber Cup“ turnyrą, bet veikiausiai ir moterų Čempionių lygos atrankos turnyrą.

Ši skaudi netektis „Gintros-Universiteto“ vadovams ir treneriams užminė naują galvos skausmą. Jau prasidėjus sezonui teks ieškoti pamainos, kuri galėtų papildyti išretėjusią puolimo grandį.

Komandos direktorius Mantas Radavičius teigė, jog T. Kozyrenko praradimas yra skaudus smūgis, tačiau pabrėžė, jog laiko dejuoti ir skųstis nėra, bus ieškoma nauja žaidėja, o kol kas šansą pasireikšti turės jaunimas.

„Situacija yra tokia, kokia yra ir esame priversti su ja susitaikyti. Viena vertus tai didelis praradimas, nes Tatjana pas mus rungtyniauja jau ne pirmą sezoną, yra apsipratusi, žinojome jos galimybes, todėl iš jos tikėjomės dar didesnio indėlio nei praėjusiame sezone, ypač UEFA Čempionių lygos atrankos turnyre. Kita vertus, tai bus gera galimybė parodyti savo galimybes mūsų jaunosioms žaidėjoms, kurios turės progą atsiskleisti. Taip pat galime įvertinti ir tai, kad laiko surasti pamainą dar turime pakankamai. Juk būna ir tokių atvejų, kai žaidėja traumą patiria prieš pat svarbiausias sezono rungtynes, o tuomet laiko paieškoms jau nebebūna. Šiuo atveju dar turime laiko ir surasti kitą puolėją ir ją sėkmingai integruoti į komandą ir jos žaidimo schemas”, – kalbėjo M. Radavičius.

Paklaustas ar jau prasidėjo naujos žaidėjos paieškos klubo direktorius užsiminė, jog alternatyvų yra.

„Jau turime kelis variantus. Mūsų akiratyje yra puolėja iš Nigerijos, kuri prieš porą metų atstovavo Minsko klubui. Taip pat yra ir dar dvi žaidėjos, kurios mus domina. Nauja žaidėja tikrai bus legionierė, dedame visas pastangas, kad pavyktų kuo greičiau surasti pamainą, tačiau nenorime ir aklai skubėti, nes esame turėję įvairių patirčių. Juolab, pastiprinimas mums labiau reikalingas Europos fronte, nes Lietuvos čempionate turime ugdyti savas žaidėjas, kurios galbūt ateityje taps ir pagrindiniais komandos ramsčiais Čempionių lygoje“, – sakė vienas klubo vadovų.

„Gintra-Universitetas“ Lietuvos A lygos moterų čempionate jau sužaidė trejas rungtynes ir iškovojo visas tris pergales. Kitas rungtynes Lietuvos čempionės žais gegužės 9-ą dieną su „SG-FA Šiaulių“ komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)