Teigiama, kad kriterijai suformuluoti atsižvelgiant į Jungtinių Tautų Organizacijos apibrėžimus.

UEFA prezidentas iš Slovėnijos Aleksanderis Čeferinas pareiškė, kad „žmogaus ir darbininkų teisių apsauga yra vienas pagrindinių UEFA prioritetų“.

2020 metų Senojo žemyno čempionatas vyks eksperimentiniu formatu: varžybas priims net dvylika valstybių. Tarp jų bus ir dėl žmogaus teisių pažeidimų bei korupcijos tarptautinių stebėtojų nuolat kritikuojamos Rusija ir Azerbaidžanas, tarp populizmo ir autoritarizmo balansuojanti Vengrija.

Teisės surengti Europos čempionato finalinį 2024 metais siekia dvi valstybės – Vokietija ir Turkija. Pastaroji po pernai surengto pučo taip pat tolsta nuo žmogaus teises užtikrinančios demokratinės valstybės sampratos.

Pranešama, kad nauji kriterijai galios ir renkant UEFA Čempionų lygos finalų šeimininkus. Šiemet du pajėgiausi žemyno klubai dėl titulo kovos Velse, o po metų finalas vyks korupcijoje skendinčioje Ukrainoje.

Primename, kad 2018 metų pasaulio čempionatą FIFA yra patikėjusi Rusijai, be kita ko, kaltinamai nesugebėjimu užtikrinti naujus stadionus pirmenybėms statančių darbininkų saugumo ir socialinių garantijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)