Visus tris įvarčius pelnė Karališkojo klubo atakų lyderis Cristiano Ronaldo (10-ą, 73-ią ir 86-ą min.). Tai buvo dešimtas portugalo įvartis šį Čempionų lygos sezoną (susilygino su Lioneliu Messi) ir septintas „hat-trick'as“ šiame turnyre karjeroje. C. Ronaldo tris įvarčius įmušė antrose rungtynėse iš eilės. Puolėjas pirmas futbolininkas, kuriam pavyko pasiekti virš 50-ies įvarčių (52) Čempionų lygos atkrintamose varžybose.

Rezultatas:

„Real“ 3 – 0 „Atletico“

10' Cristiano Ronaldo [1 - 0]
73' Cristiano Ronaldo [2 - 0]
86' Cristiano Ronaldo [3 - 0]

„Real“: Keylor Navas, Marcelo, Raphael Varane, Sergio Ramos, Dani Carvajal (46' Nacho), Luka Modrič, Casemiro, Toni Kroos, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema (77' Lucas Vazquez) ir Isco (67' Marco Asensio).

„Atletico“: Jan Oblak, Filipe Luis, Diego Godin, Stefan Savič, Lucas Hernandez, Yannick Carrasco (67' Angel Correa), Saul Niguez (58' Nicolas Gaitan), Gabi, Koke, Kevin Gameiro (57' Fernando Torres) ir Antoine Griezmann.

Pernai finale „Real“ įveikė „Atletico“ ekipą po 11 metrų baudinių serijos 5:3. 2014-ais lemiamose rungtynėse „karališkasis“ klubas varžovus nugalėjo po pratęsimo 4:1. Iš viso Europos turnyruose šios komandos susitiko aštuonis sykius: penkias pergales šventė „Real“, vieną – „Atletico“, o du mačai baigėsi taikiai.

Šį sezoną Ispanijos lygoje „Real“ namie oponentus sutriuškino 3:0, o svečiuose sužaidė lygiosiomis 0:0.

„Real“ pasižymi puikiu puolimu, o „Atletico“ geležine gynyba. Zinedine‘o Zidane'o auklėtiniai per pastarąsias šešias dvikovas įvairiuose frontuose pelnė 20 įvarčių, bet praleido 10. Tuo metu „Atletico“ šioje mačų atkarpoje į savo vartus varžovams leido įmušė keturis kartus.

„Karališkajam“ klubas per pastaruosius 7-erius metus visą laiką patenka į Čempionų lygos pusfinalį. Tai – turnyro rekordas. „Real“ futbolininkai stipriausiame žemyno turnyre Ispanijos ekipoms nepralaimėjo jau 8-ių dvikovų iš eilės. Pastarąjį kartą jie suklupo 2011 metais, kai 0:2 nusileido katalonų klubui „Barcelona“.

Iš viso „karališkas“ ispanų klubas žaidė 13-a pusfinalio rungtynių, dvejomis daugiau nei „Barcelona. Tai – taip pat šių varžybų rekordas. „Real“ laimėjo penkis pusfinalius ir visus penkiskart po to žengęs į finalą tapdavo čempionu.

„Real“ nuostoliai prieš antradienio vakaro mūšį buvo didesni. Dėl traumų nežaidžia Garethas Bale‘as ir Pepe, o „Atletico“ komandoje iš svarbiausių žaidėjų susižeidęs yra Juanfranas.

Praėjusio savaitgalio rezultatai:

Madrido „Real“ – „Valencia“ 2:1;

„Las Palmas“ – „Atletico“ 0:5.

Vieneriomis rungtynėmis mažiau ispanų „La Liga“ sužaidęs „Real“ su 81 tašku užima antrą vietą po „Barcelona“ (81). „Atletico“ su 71 tašku rikiuojasi trečias.

Atsakomos Čempionų lygos turnyro pusfinalio rungtynės po savaitės (gegužės 10-ą dieną) vyks „Atletico“ aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (107)