Jaunystė laimėjo prieš patirtį. Po ilgiausios karjeroje pertraukos – 17 mėnesių – vėl į ringą sugrįžęs V. Kličko pademonstravo dar turintis parako. Nepaisydamas nokdauno penktame raunde ir prakirsto antakio ukrainietis atsitiesė ir 6-ame raunde netgi pasiuntė A. Joshua į nokdauną. Tačiau britas viską pabaigė 11-ame raunde.

Dukart po triuškinamų brito smūgių ant grindų atsidūręs ukrainietis nepajėgė tęsti kovos. Teisėjas paskelbė techninį nokautą.

Tai jau antras iš eilės ir penktas apskritai pralaimėjimas itin sėkmingoje V. Kličko karjeroje. Net jei pats ukrainietis apie tai nekalba, jo geriausi metai jau praeityje. Prieš tai jis 2015 metų lapkritį nusileido kitam britui Tysonui Fury. Per 69 dvikovas karjeroje jis pergalę šventė 64 kartus.

A. Joshua galiausiai pasiekė savo karjeros viršūnę - jis visas savo 19 kovų laimėjo nokautais. Toliau jis lauks dvikovos su planetos čempionu pagal WBC organizacijos versiją Deontay Wilderiu arba tautiečiu Tysonu Fury, jei šis nuspręstų grįžti į ringą.

Boksininkai kovojo dėl laisvų WBA (Pasaulio bokso asociacijos), IBO (Tarptautinės bokso organizacijos) planetos čempionų titulų ir dėl IBF diržo, kurį gynė Didžiosios Britanijos sportininkas.

Joshua knocks out Klitschko in Round 11. Klitschko hasn't been stopped since 04'. #JoshuaKlitschko #NewEra pic.twitter.com/sJWmYwYqLF— Trenton Chapman (@lllIllllIIIlII) April 29, 2017

Po legendinio pranešėjo Michaelo Buffero žodžių „Let's get ready to rumble!“ prasidėjusioje dvikovoje abu boksininkai elgėsi itin atsargiai. Žvalgyba baigėsi trečiame raunde, kai A. Joshua nusprendė daug aktyviau imtis veiksmų ringe.

Penktą raundą A. Joshua pradėjo tikra smūgių lavina – ringo šeimininkas prakirto V. Kličko kairį antakį ir pasiuntė jį į nokdauną.

Ukrainietis nesunkiai pakilo nuo ringo grindų, britas pratęsė savo puolimą, bet netrukus pats praleido smūgį. Vos nustovėdamas ant kojų A. Joshua vos ne vos apsigynė nuo ukrainiečio triuškinamų smūgių ir sulaukė raundo pabaigos.

Šeštame raunde V. Kličko pasiuntė stipriu smūgiu britą į nokdauną. A. Joshua nokdaune profesionaliame ringe dar niekada nebuvo atsidūręs. Tempas vėliau gerokai krito, kova ringe kituose raunduose vyko apylygiai.

11 raunde A. Joshua perėmė iniciatyvą ir buvo daug aktyvesnis už savo 14 metų vyresnį kolegą.

Praleidęs smūgį iš apačios ir dar vieną šoninį V. Kličko antrą kartą šioje dvikoje atsidūrė nokdaune. Netrukus po taiklių smūgių ukrainietis dar kartą atsidūrė ant grindų. Boksininkas mėgino tęsti kovą, tačiau netrukus teisėjas ją nutraukė – paskelbtas techninis nokautas.

V. Kličko nusivylęs, A. Joshua kviečia nesislėpti T. Fury

„Esu nusivylęs. Tai sportas, visko gali nutikti. Tas vyrukas geras. Jis geras čempionas. Jis viską geriau atliko nei aš. Buvau netoli pergalės. Tiesiog jos nepasiekiau. Pora kartų jam pataikiau, tačiau jis sugebėjo „sugrįžti“ į kovą. Turiu pripažinti, kad nesu nugalėtojas. Gaila, tikrai to labai troškau“, – po dvikovos kalbėjo V. Kličko.

Tuo metu A. Joshua sakė, kad jei labai nesistengsi, nieko nepavyks pasiekti: „Buvo laikas dvikovoje, kai dominavo V. Kličko, tačiau sugebėjau atsitiesti. Buvo išties sunku. Visos pamokos man sunkios teko. Tačiau pabaigoje stovėti ringe likau aš. Boksas šiandien man suteikė didelį malonumą“.

Ukrainietis tikino, kad geresnis tapo nugalėtoju. „Du džentelmenai šiandien kovojo ir Anthony buvo geresnis. Labai gaila, kad man nepavyko. Pagarba A. Joshua. Pirmiausiai norėsiu išanalizuoti, kas čia nutiko. Yra sutartis, visuomet variantas yra revanšinė kova. Pamatysime“, – kalbėjo jis.

Pagerbęs V. Kličko britas tvirtino, kad ukrainietis jam yra pavyzdys bokso ringe. „Londone, Ukraina, Vokietija – myliu jus. Ačiū! Galiu dar tapti geresnis. Bokse svarbiausias charakteris. Kai išties sunku, tuomet pamatai, kas esi iš tikrųjų. Reikia būti pasiruošusiam tokiam 12 raundų mūšiui. Ir: Tysonai Fury, kur tu pasislėpei? Tikrai suteiksiu 90 tūkst. žiūrovų šansą pamatyti dar vieną kovą“, – sakė A. Joshua.

Bokso dvikovą „Wembley“ stadione stebėjo ir „Terminatorius“ Arnoldas Schwarzeneggeris, specialiai atvykęs į Londoną iš Kalifornijos.

Garsenybės statė už V. Kličko

„Jis titulą turės neilgai. A. Joshua turės kažką įrodyti. V. Kličko turi šansą parodyti , kad nėra toks senas, kaip visi kalba“, – prieš dvikovą sakė buvęs sunkaus svorio bokso čempionas Lennoxas Lewisas.

Kita bokso garsenybė Evanderis Holyfieldas prognozavo pergalę ukrainiečiui: „Jei kartą tampi čempionu, norėsi vėl titulą turėti. Tą alkį galima matyti šiandien Vladimiro akyse“.

V. Kličko nesirengia baigti savo įspūdingos karjeros ir prieš 69-ą dvikovą tryško pasitikėjimu savimi. „Psichologinis spaudimas slėgs Joshua. Jam reikės įveikti seną žmogų, tačiau jam tas vakaras gali baigtis skausmingai. Esu boksininkas, galintis smūgiuoti. Jo smūgis stiprus, tačiau su technika ir taktika jam dar reikia padirbėti“.

A. Joshua prieš kovą daug nekalbėjo: „Man geriausi Vladimiro metai buvo 2005-ieji. Laimėsiu. Tai ne mokslas apie raketas. Tai tiesiog dvikova“.

Prieš laukiamiausią metų kovą abiejų boksininkų šansai buvo vertinami 50 prie 50. Ekspertų nuomonės išsiskyrė.

Sportininkų svėrimo ceremonijoje paaiškėjo, kad į ringą britas lips sunkesnis – 113,4 kg. Toks sunkus karjeroje jis niekada nebuvo. Tuo metu V. Kličko svoris – 109,1 kg. Ukrainietis lengvesnis nei 2015 metų lapkritį, kai pralaimėjo Tysonui Fury (111,5 kg).

V. Kličko anksčiau yra buvęs WBA, IBF, WBO ir IBO pasaulio čempionas. Beje, A. Joshua ir V. Kličko yra vienodo ūgio – 198 cm. Tiesa, brito ištiestų rankų ilgis yra 208 cm, o ukrainiečio – 206 cm. Vienu metu britas buvo V. Kličko treniruočių partneris.

Abu boksininkai turi sąsajų su Lietuva. V. Kličko kartu su vyresniuoju brolius yra trumpa gyvenęs ir treniravęsis Panevėžyje, kai jų tėvas buvo karininkas. A. Joshua 2012 metais Kaune laimėjo A. Šociko vardo turnyrą.

Tai brangiausia bokso dvikova Didžiosios Britanijos istorijoje. Planuojama, kad organizatorių biudžetas sieks apie 53 mln.eurų, o boksininkai pasidalins apie 35 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)