Kroatams Berndo Haakės auklėtiniai buvo pralaimėję trissyk iš eilės, o dar vienos nesėkmės atveju jie rizikavo nusiristi į penktą vietą.

Tiesa, lietuviai turėjo teorinę galimybę net ir pralaimėję vieno įvarčio skirtumu išsilaikyti trečioje pozicijoje.

Vis dėlto skaičiavimų neprireikė. Įvarčius Lietuvos komandai pelnė Mindaugas Kieras (16:41, Darius Pliskauskas, Arnoldas Bosas), Edgaras Protčenka (24:23, Rolandas Aliukonis, Edgaras Rybakovas) ir Ugnius Čižas (45:13, A. Bosas).

Pirmame kėlinyje Luka Mikuličius buvo išvedęs varžovus į priekį.

Netrukus 2 baudos minutes užsidirbo A. Bosas, bet lietuviai apsigynė ir sulaukė tokios pat dovanos iš kroatų. M. Kieras ją išnaudojo smūgiu į viršutinį vartų kampą išlygindamas rezultatą.

Mindaugas Kieras

Po pirmo kėlinio pagal metimus geresni buvo lietuviai (15:8).

Antrąjį kėlinį lietuviai ir vėl pradėjo vangiai, bet vos tik įsitvirtino varžovų aikštės pusėje, E. Protčenka galingu smūgiu pelnė savo pirmą įvartį šalies rinktinėje.

Kroatai ėmė pažeidinėti taisykles, tačiau dukart net dviejų žaidėjų persvarą turėję Lietuvos atstovai progomis nepasinaudojo, o vienas priešininkų smūgis iš toli patikrino vartų skersinio stiprumą.

Svarbiausią epizodą trečiame kėlinyje sukūrė A. Bosas, kuris perėmė ritulį varžovų gynybos zonoje ir atidavė jį U. Čižui. Pastarasis smeigė trečią įvartį.

Kroatai iki dvikovos pabaibos išlygino metimų santykį (26:26), bet ne rezultatą.

Geriausiu nugalėtojų gretose pripažintas gynėjas Artūras Katulis.

Tradiciškai B. Haake papildomai apdovanojo labiausiai viso turnyro metu pasižymėjusius auklėtinius. Geriausiu gynėju pripažintas M. Kieras, naudingiausiu puolėju – U. Čižas, o vartininko prizą gavo Artūras Pavliukovas.

Paskutinėse rungtynėse naudotą ritulį už debiutinį įvartį rinktinėje gavo E. Protčenka, o komandos techninis darbuotojas Vidmantas Mickevičius aidint audringiems plojimams rūbinėje iš trenerio rankų atsiėmė firminius marškinėlius.

„Ačiū jus visiems už pasirodymą čempionate. Ši trečia vieta buvo iškovota po sunkaus darbo ant ledo. Linkiu jums visiems sėkmės klubuose ateinantį sezoną ir nežinau, kada mes su jumis susitiksime. Sėkmės jums karjerose“, – paspaudęs visiems žaidėjams rankas, mįslingai sakė B. Haake.

Beje, komanda iš karto po rungtynių nuskubėjo rengtis ir pietauti. Tiesiai iš arenos lietuviai keliavo į oro uostą ir dar šeštadienį grįžo į Lietuvą.

Vienintelį kelialapį į aukštesnį divizioną iškovojo varžybų šeimininkai britai, lyderių kaktomušoje pranokę Japoniją 4:0.

Priešinga kryptimi keliaus 3:4 estams pralaimėję olandai, likę paskutiniai šešti.

Lietuva siekia organizuoti pirmo diviziono B grupės čempionatą kitais metais. Šeimininkai turėtų būti paskelbti gegužės pabaigoje.

Artimiausias šalies rinktinės pasirodymas numatomas pirmą kartą Lietuvoje rengiamame Baltijos taurės turnyre Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, lapkričio 10-12 dienomis.

Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Didžioji Britanija 5 5 0 0 0 32:5 15
2. Japonija 5 4 0 0 1 22:11 12
3. Lietuva 5 3 0 0 2 18:12 9
4. Estija 5 2 0 0 3 11:20 6
5. Kroatija 5 1 0 0 4 14:17 3
6. Olandija 5 0 0 0 5 6:38 0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)