Pirmasis mūšis su belgais įvyks gegužės 3 dieną Leveno mieste. Neprabėgus nė savaitei, gegužės 7 dieną, Lietuvos ir Belgijos rinktinės akistata persikels į „Siemens“ areną Vilniuje.

Į pirmąją stovyklą Artūras Juškėnas pakvietė perspektyviausius ir geriausius Lietuvos klubuose žaidžiančius rankininkus, prie komandos jau nuo pirmųjų treniruočių prisijungti panoro Islandijoje sezoną baigęs Mindaugas Dumčius.

– Treneri, kokie pirmieji įspūdžiai po pirmos treniruočių dienos? – paklausėme A. Juškėno

– Viskas yra gerai, vyrai dirba, svarbu, jog pavyko išvengti traumų. Matosi, jog dar yra pavargusių po trečiadienio rungtynių (Klaipėdos „Dragūnas“ žaidė su Vilniaus VHC „Šviesa“ Lietuvos rankinio lygos rungtynes). Meistriškumas kai kurių žaidėjų, aišku, skiriasi. Matosi, jog ne visi žaidėjai dar atitiktų rinktinės lygį.

– Ar į šią klubų rinktinę atvyko visi žaidėjai, kuriuos kvietėte?

– Taip, atvyko visi žaidėjai, kuriuos kvietėme, ir netgi daugiau. Prie mūsų prisijungė jau ir M. Dumčius, kuris baigė sezoną Islandijoje. Rolandas Bernatonis irgi prisijungia jau savaitgalį – diena anksčiau nei planavo. Šaunu, kad žaidėjai rodo tokį norą dirbti, treniruotis ir tai yra tikrai labai sveikintina.

– Pastaruosius kelis mačus turėdavote žaisti be kelių traumuotų žaidėjų. Šįsik be Karolio Stropaus daugiau visi kiti kol kas yra sveiki?

– Sekmadienį dar žaidžia Jonas Truchanovičius, Gerdas Babarskas taip pat turi rungtynes šeštadienį, tad geriau kol kas apie tai dar nekalbėti. Tą paskutinę savaitę iki rungtynių aš nenoriu imt mobilaus telefono į rankas, nes jeigu pamatau, jog skambina žaidėjas, iškart jaučiu didžiulę įtampą. Prašome ir to, kuris aukščiau, jog pagaliau galėtume susirinkti visi. Taip, neturėsime Karolio Stropaus, bet čia jau nieko nepakeisi, apie jo nebuvimą žinojome iš anksto. Jeigu visi kiti bus, tai galima sakyti, jog būsime pasiruošę apie 90 procentų.

– J. Truchanovičiaus šį savaitgalį žaidžia svarbias rungtynes Čempionų lygoje. Kiek tai gali turėti įtakos jo formai bei pasiruošimui rinktinės rungtynėms?

– Jeigu Jonas būtų buvęs praėjusiose rungtynėse ar dar anksčiau, tuomet nieko baisaus tikrai nematyčiau. Dabar, jo rinktinėje nebuvo apie pusantrų metų ir jis tikrai yra pametęs rinktinės žaidimo gijas. Todėl sugalvojome įvairių variantų, stengsimės, jog susirinkimuose, kurie bus jau su pagrindine rinktine, Jonas dalyvautų. Transliuosime jam susirinkimus gyvai Facebook’e ar ieškosime kitų variantų, kad Jonas pajaustų žaidimo gijas. Išnaudosime visas įmanomas priemones.

– Kaip vertinate faktą, jog per trumpą laiką reikės du kartus iš eilės sužaisti su ta pačia komanda?

– Tai nėra lengva, nes komandos išanalizuoja viena kitos žaidimą daug stipriau. Nustebinti antrosiose rungtynėse yra daug sudėtingiau. Galbūt todėl mums yra kiek geriau, kadangi antras rungtynes mes žaisime namie, bet daug kas spręsis jau rungtynėse Belgijoje. Mūsų uždavinys, noras yra laimėti Belgijoje, o namie mes jau turime būtinai įveikti belgus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)