Pirmose rungtynėse Lietuva sužaidė 2:2 su Slovakija ir nugalėjo varžovų baudinių serijoje. Antrąją dieną slovakės 6:2 įveikė Farerų salų komandą.

Lietuvos ekipa turėjo iniciatyvą nuo rungtynių pradžios, tačiau nesisekė pralaužti varžovų gynybos. Pirmajame kėlinyje aikštės šeimininkės dažniausiai grasino tolimais smūgiais.

36-ąją min. pavojus kilo ir prie mūsiškių vartų, kai vartininkė Aušra Klevečkaitė sugavo kamuolį už baudos aikštelės linijos. Visgi vartininkė pati ir atrėmė varžovų baudos smūgį.

Netrukus arti tikslo jau buvo Lietuvos komanda - po tolimo smūgio kamuolys atsimušė į varžovių skersinį. Po kampinio įžaidus kamuolį Liucija Vaitukaitytė smūgiavo iš krašto ir svečių komandą gelbėjo vartininkė.

Tiek pirmajame kėlinyje, tiek per pertrauką komandos atliko po kelis keitimus - pagal turnyro reglamentą turi parungtyniauti visos ekipos sudėtyje esančios žaidėjos.

Antrojo kėlinio pradžioje Lietuvos komanda buvo prispaudusi varžoves jų aikštės pusėje ir surengė kelias atakas, tačiau vis trukdavo tikslumo. Pora kartų į vartus iš krašto smūgiavo Ieva Lidikauskaitė.

Deja, kėlinio viduryje į priekį išsiveržė varžovės - po perdavimo iš aikštės gilumos Farerų salų žaidėja pabėgo nuo gynėjų ir smūgiavo tiksliai. Dar po dviejų minučių farerietės įmušė ir antrą kartą – iš baudos smūgio kamuoliu atšokus nuo skersinio.

72-ąją min. dar viena kontrataka baigėsi Farerų salų kapitonės įvarčiu, o 81 min. į mūsiškių vartus varžovės įmušė po kampinio atšokusį kamuolį.

Dvikovos pabaigoje tiksliu smūgiu iš 12 metrų į vartų kampą paguodos įvartį lietuvaitėms įmušė Gabija Gedgaudaitė. Arti tikslo taip pat buvo Liucija Vaitukaitytė.

Lietuvos komandai šis turnyras buvo vienas iš pasiruošimo etapų prieš rudenį vyksiančias Europos jaunių čempionato atrankos kovas.

Rungtynių statistika

WU-18 Farerų salos - Lietuva 4:1 (0:0)
LFF stadionas
Teisėja – Rasa Imanalijeva
Įvarčiai: 65 min. Rebekka Benbakoura, 68 min. Sarita Mittfoss, 73 min. Evy a Lakjuni, 81 min. Rebekka Benbakoura (Farerų salos); 85 min. Gabija Gedgaudaitė (Lietuva).
Įspėtos: 38 min. Aušra Klevečkaitė, 67 min. Paulina Narbutaitė (Lietuva).

Lietuva: Aušra Klevečkaitė (46 min. Emilija Kaselytė), Agneta Patilskytė, Viktorija Čepaitė (44 min. Agnė Medvedevaitė), Paulina Narbutaitė, Paulina Potapova, Anika Kyžaitė, Liucija Vaitukaitytė, Deimantė Griesiūtė, Roneta Mardosaitė ((40 min. Aksinija Neznamova (82 min. Urtė Šmigelskaitė), Paulė Milkintytė (40 min. Ieva Lidikauskaitė), Gabija Gedgaudaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)