Baudinių serijoje tai buvo ketvirtas ir paskutinis lietuvių įvartis. Po tikslaus smūgio Anika Kyžaitė pateko į komandos draugių glėbį, o teisėja paskelbė dvikovos baigtį. Priminsime, kad pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 2:2.

„Prieš lemiamą smūgį drebėjo tiek širdis, tiek kojos. Nors „Development“ turnyras yra draugiško pobūdžio, tačiau žaidžiant prieš 23-ią vietą Europos reitinge užimančią komandą, nesijaudinti nepavyksta. Tai suteikė papildomo jaudulio ne tik man, bet ir visai komandai“, - įspūdžiais dalinosi pergalingo įvarčio autorė.

– Ar po sunkių rungtynių mušti baudinius dar buvo likę jėgų?

– Rungtynės tikrai buvo sunkios, todėl, nuaidėjus švilpukui, reikėjo atrasti ir fizinių, ir psichologinių jėgų. Tačiau lietuvės parodė charakterį ir baudinių serijoje mes nugalėjome.

– Jei atmestumėme galutinę pergalę, pačiame Lietuvos komandos žaidime įžvelgėte daug pozityvo ar kažko trūko?

– Aš asmeniškai rinktinės žaidimą vertinu tik teigiamai. Tokios rungtynės parodo, kad esame nors ir maža, tačiau kovinga ir motyvuota tauta. Tikiuosi, kad šios rungtynės taps mūsų tolesnių pergalių Europos lygmeniu pradžia. Tiek sau, tiek aplinkiniame įrodėme, kad galime būti lygiavertės priešininkės tokio lygio komandai kaip Slovakija.

– Jau penktadienį laukia dvikova su Farerų salų rinktine. Ar šios rungtynės skirsis nuo dvikovos su Slovakija?

– Nenuvertinu Farerų salų rinktinės žaidimo. Priešingai, laikau jas panašaus lygio komanda. Turėjome galimybę tuo įsitikinti pačios, stebėdamos Slovakijos ir Farerų salų dvikovą. Nors rungtynės baigėsi 6:2 slovakių naudai, tačiau pirmame kėlinyje farerietės demonstravo disciplinuotą ir drausmingą gynybą ir kūrė nemažai atakų prie slovakių vartų.

– Užteks jėgų?

– Merginos trykšta noru kovoti ir pažada atiduoti visas likusias jėgas pergalės vardan.

– Jei lauktų dar viena baudinių serija, būtum pasiruošusi dar vienam lemiamam smūgiui?

– Šiuo metu visos mintys galvoje sukasi tik apie pergalę, tačiau kamuolys apvalus, todėl būti pasiruošusiai ginti ne tik komandos, bet ir Lietuvos garbę, tenka visada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)