Rungtynių pradžioje lietuvėms teko atlaikyti varžovių atakų bangą. Ne vienas slovakių smūgis buvo blokuotas, o vėliau buvo pataikyta į virpstą. 9-ą minutę Slovakija išsiveržė į priekį, kai kontratakoje pabėgusi Andreja Bogorova nuginklavo prieš ją likusią vartininkę Aušrą Klevečkaitę.

Po poros minučių Lietuva galėjo išlyginti rezultatą, bet po įžaisto kampinio Deimantė Griesiūtė prie kairio virpsto smūgiavo šalia vartų.

28-ą minutę Lietuvai kontratakoje pavyko išlyginti rezultatą. Gabija Gedgaudaitė atsikratė gynėjos priežiūros kairiame krašte ir tiksliu smūgiu nukreipė kamuolį į apatinį tolimą kampą.

Antro kėlinio pradžioje slovakės vėl primetė savo spaudimą, bet Lietuvai su tuo pavyko tvarkytis gerai ir neutralizuoti pavojus savo baudos aikštelėje. 67-ą minutę mūsų komanda susikūrė bene realiausią progą įmušti, kai iš aikštės gilumos G. Gedgaudaitė priėmė kamuolį, bet iš vartų išbėgusi vartininkė atrėmė puolėjos smūgį.

72-ą minutę Lietuvai pavyko išsiveržti į priekį. G. Gedgaudaitė individualiomis pastangomis krašte suklaidino varžovą ir „sprintavo“ nuo vidurio aikštės, atidavė aukštą perdavimą į baudos aikštelę, kurioje Justina Baltrūnaitė puikiai baigė ataką smūgiu į vartų kampą.

Nors Lietuvos merginos po pertraukos jautėsi labiau pasitikinčios aikštėje, išlaikyti persvaros nepavyko. 84-ą minutę po klaidos gynyboje varžovė Lenka Kopčova sulaukė perdavimo jau priešais tuščius vartus ir nesunkiai įmušė kamuolį į juos.

Baigiantis pagrindiniam laikui, G. Gedgaudaitė dar kartą sugebėjo pelnyti įvartį, šį kartą nuo baudos aikštelės linijos, bet teisėja neįskaitė jo dėl nuošalės. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2, tad pagal varžybų reglamentą buvo mušami 11 metrų baudiniai.

Baudinių serijoje abi komandos po kartą neįmušė trečių smūgių, bet A. Kyžaitės įvartis ir nepavykęs varžovės smūgis garantavo pergalę 4:3 Lietuvos rinktinei. Antras turnyro rungtynes Lietuva žais penktadienį 11 val. su Farerų salų rinktine.

Rungtynių statistika:

Lietuva WU-18 3 – 2 Slovakija WU-18 (2:2, 1:1).

9' Andreja Bogorova [0 - 1]
28' Gabija Gedgaudaitė [1 - 1]
72' Justina Baltrūnaitė [2 - 1]
84' Lenka Kopčova [2 - 2]

Baudinių serija – 4:3:

Gabija Gedgaudaitė [1 - 0]
T. Gmitterova [1 - 1]
Liucija Vaitukaitytė [2 - 1]
Lenka Kopčova [2 - 2]
Paulina Potapova – neįmušė
T. Bochinova – neįmušė
Deimantė Griesiūtė [3 - 2]
B. Brunikova [3 - 3]
Anika Kyžaitė [4 - 3]
V. Jančova – neįmušė

Lietuva: Aušra Klevečkaitė (70 min. Emilija Kaselytė), Paulina Potapova, Anika Kyžaitė, Gabrielė Vitovskytė (62 min. Paulė Milkintytė), Liucija Vaitukaitytė, Deimantė Griesiūtė, Gabija Gedgaudaitė, Miglė Stankevičiūtė (62 min. Viktorija Čiapaitė), Paulina Narbutaitė, Urtė Šmigelskaitė, Roneta Mardosaitė (36 min. Justina Baltrūnaitė).

Atsargoje: Ieva Lidikauskaitė, Agneta Patilskytė, Agne Medvedevaitė ir Aksinija Neznamova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)