Pirmieji vardinių kvietimų į Europos čempionatą sulaukė daugkartiniai Lietuvos čempionatų nugalėtojai, olimpiečiai Kęstutis Navickas ir Akvilė Stapušaitytė.

Taip pat vardinį pakvietimą gavo ir sparčiai tobulėjanti merginų dvejeto pora Gerda Voitechovskaja ir Vytautė Fomkinaitė.

Merginos neseniai grįžo iš dvi savaites trukusios treniruočių stovyklos Bulgarijoje, kur savo meistriškumą tobulino „Badminton Europe“ sertifikuotame treniruočių centre.

Jos pastaruoju metu taip pat rengė treniruočių stovyklas Kaune ir Klaipėdoje, o pasibaigus Europos čempionatui yra kviečiamos į treniruočių stovyklą Danijoje. Šios stovyklos metu vyks atranka į tris metus truksiantį „Badminton Europe“ projektą, kurio tikslas atrinkti perspektyvius sportininkus iš visos Europos ir padėti jiems pasirengti Tokijo olimpinėms žaidynėms.

Antrojo kvietimų rato metu vardinio kvietimo sulaukė ir mišraus dvejeto Povilo Bartušio ir Vytautės Fomkinaitės pora.

Į šių metų Europos asmeninį čempionatą išvyko šeši šiuo metu pajėgiausi Lietuvos badmintonininkai. Badmintonininkus į šias atsakingas varžybas išlydėjo nacionalinės rinktinės vyr. treneris Donatas Narvilas.

Čempionato starte – pralaimėjimai

Europos badmintono čempionato moterų vienetų varžybų pirmajame rate (1/32 finalo) antradienį lietuvė Akvilė Stapušaitytė 19:21, 13:21 pralaimėjo vengrei Agnes Korosi (123-ioji pasaulio raketė).

Mačas truko 29 min. 31-erių metų A. Stapušaitytė pasaulio reitinge užima 261-ąją vietą.

Mišrių dvejetų varžybų pirmajame rate lietuviai Povilas Bartušis ir Vytautė Fomkinaitė po 24 min. trukusios kovos 11:21, 14:21 pralaimėjo prancūzams Bastianui Kersaudy ir Lea Palermo.

Balandžio 26-ąją startuoja Kęstutis Navickas, patekęs tiesiai į antrąjį čempionato ratą. Jis žais su pirmojo rato susitikimo tarp belgo Maxime'o Moreelso ir sportininko iš Liuksemburgo, Roberto Manno, nugalėtoju.

Tikėtina, kad Kęstučiui teks žaisti su pajėgesniu M. Moreelsu, šiuo metu esančiu savo karjeros aukščiausiame taške ir pasauliniame BWF reitinge užimančiu 88 poziciją.

Trečiadienį pirmąjį savo susitikimą žais ir Lietuvos merginų pora, Vytautė su Gerda. Jos išbandys savo jėgas su itin pajėgia Vokietijos merginų pora Isabel Herttrich ir Carla Nelte, šiuo metu užimančia 39-ąją vietą BWF (Badminton World Federation) reitinge.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją