Kovo 12-ą dieną „Sportimos“ manieže vykusiose rungtynėse „Žalgiris“ 0:1 nusileido svečiams iš Utenos. Vienintelį įvartį 41-ą min. pelnė buvęs sostinės ekipos auklėtinis Edvinas Baniulis. Istorinę pergalę iškovoję ir aštuonių pralaimėjimų seriją dvikovose su „Žalgiriu“ nutraukę uteniškiai po rungtynių neslėpė džiaugsmo. Savo ruožtu, „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas konstatavo, kad jo auklėtiniams koją pakišo pernelyg didelis pasitikėjimas savimi.

„Nesugebėjome prisibelsti iki žaidėjų galvų. Kada turi arogantiškumo, bet jį rodai ne aikštėje, o už jos ribų, kartais esi už tai baudžiamas. Taip ir mums nutiko“, – savikritiškai po rungtynių kalbėjo „Žalgirio“ vyriausias treneris.

Žalgiriečiai išgirdo trenerio pasiųstą signalą ir A lygoje iškovojo jau penkias pergales iš eilės. Antradienį Visagine vyksiančiose A lygos 8-o turo rungtynėse čempionai sieks sugrąžinti garbės skolą „Utenio“ futbolininkams.

„Puikiai prisimename pirmas tarpusavio rungtynes. Su visa pagarba „Uteniui“, bet esu įsitikinęs, kad tas rungtynes ne tiek jie laimėjo, kiek mes patys pralaimėjome. Ir pralaimėjome jas dar prieš rungtynių arbitro starto švilpuką. Trūko elementariausio nusiteikimo, koncentracijos, ypač pirmame kėlinyje. Nors antroje rungtynių dalyje mūsų žaidimas buvo geresnis, bet nesugebėjome išnaudoti turėtų progų ir galiausiai buvome nubausti. Gal mes tose rungtynėse net ir nenusipelnėme taškų. Tačiau antrą kartą taip klysti negalime. Privalome atsirevanšuoti, kitokių minčių ir planų tiesiog nėra“, – prieš išvyką į Visaginą pareiškė „Žalgirio“ treneris Rolandas Džiaukštas.

39-erių metų futbolo specialistas prieš kelis metus ir pats darbavosi Utenoje, o 2016 metų pradžioje iš „Utenio“ perėjo į „Žalgirį“. Pasak R. Džiaukšto, dabartinis „Utenis“ gerokai skiriasi nuo buvusios komandos.

„Atėjo naujas treneris, tad natūralu, jog pasikeitė komandos braižas ir taktika. Šį sezoną Utenos komandos gynyboje nominaliai darbuojasi penki gynėjai, bet du krašto gynėjai žaidžia kiek aukščiau ir aktyviai dalyvauja puolamuosiuose veiksmuose. Apskritai, šį sezoną „Utenis“ daugiau dėmesio skiria atakai. Bene pavojingiausias jų ginklas – standartinės padėtys. Man regis, kad šiais metais iš šešių įvarčių bent keturis jie įmušė po standartų“, – pastebėjo R. Džiaukštas.

Dar vienu „Utenio“ argumentu kovoje su pirmenybių lyderiais galėtų tapti Visagino futbolo aikštė. Tiesa, šį sezoną per keturis mačus Visagine „Utenis“ iškovojo tik vieną pergalę (1:0 įveikė „Kauno Žalgirį“), lygiosiomis 1:1 sužaidė su „Jonava“ ir patyrė dvi nesėkmes (2:4 su Marijampolės „Sūduva“ bei 0:3 su Klaipėdos „Atlantu“).

„Aikštė Visagine yra šiek tiek trumpesnė ir siauresnė, o tai, be abejo, parankiau į gynybą orientuotoms komandoms, nes lieka mažiau laisvų erdvių. Prieš metus Visagine laimėjome tik 1:0, nors progų turėjome tikrai nemažai. Esu įsitikinęs, kad ir šį kartą turime įrodyti savo pranašumą ir iškovoti pergalę, – tikino R. Džiaukštas. – Pirmo A lygos rato rezultatai rodo, kad „Utenis“ pralaimėjo aukštesnes pozicijas užimančioms komandoms, o taškus rinko žaisdamas su tiesioginiais konkurentais. Tik ta pergalė Vilniuje prieš mus iškrenta iš konteksto. Tuo metu „Utenis“ mums buvo nežinomas varžovas, jiems tai buvo pirmos sezono rungtynės, jie žaidė labai užsivedę, agresyviai, kietai, o mes buvome tam nepasiruošę. Bet antrą kartą tai nepasikartos.“

Rungtynės su „Uteniu“ Visagine prasidės 18 val. Šiame susitikime „Žalgiriui“ negalės padėti po traumų atsigaunantys Saulius Klevinskas ir Linas Klimavičius. Juos pagrindinėje komandoje pakeis Airidas Mickevičius ir Justas Lasickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)