R. Mikalkėnas, turintis teisę varžytis ne tik meistrų (40+ amžiaus), bet ir didžiųjų meistrų (50+ amžiaus) grupėse, nugalėjo ne tik savo divizione, bet ir pasiekė absoliučiai geriausią varžybų rezultatą, aplenkdamas tiek 2016 metų Lietuvos čempioną Mindaugą Pošių, tiek dukart Baltijos šalių ir keturiskart Lietuvos čempioną Gabrielių Gricių (abu iš Vilniaus).

Taurės įskaitoje – įtempta situacija

Kiekvienas žaidėjas Lietuvos taurės turnyre kovoja dėl pergalės savo divizione ir absoliučioje taurės įskaitoje, kurios nugalėtojas iškels Lietuvos diskgolfo taurę. R. Mikalkėno pergalė leido jam meistrų divizione pasivyti po pirmo etapo pirmavusį vilnietį Tadą Ūselį. Be to, Kauno etapo nugalėtojas pakilo į trečią vietą bendroje įskaitoje, kurioje pirmauja G. Gricius, minimalia persvara lenkiantis M. Pošių.

Atvirame divizione, kuriame nėra jokių amžiaus apribojimų ir varžosi stipriausi žaidėjai, po antro etapo yra dvivaldystė. Po pergalę etape ir po antrą vietą turintys G. Gricius ir M. Pošius dalijasi pirmą vietą. Trečias yra Pranciškus Gricius, iškovojęs trečias vietas abiejuose etapuose.

Meistrų diviziono įskaitoje po dviejų etapų pirmą ir antrą vietas besidalijančių R. Mikalkėno ir Kauno etapo bronzinio prizininko T. Ūselio, rikiuojasi D. Gricius, Kaune tarp meistrų iškovojęs antrą vietą. Vos pora taškų nuo D. Griciaus atsilieka pirmo etapo antros vietos laimėtojas Miroslavas Jurgelevičius iš Šveicarijos (Jonavos r.).

Merginų ir vaikų divizionuose po antrą pergalę iškovojo ir smarkiai nuo konkurentų atitrūko Mireta Jurgelevičiūtė (Šveicarija, Jonavos r.) ir Aidas Stončius (Vilnius). Merginų bendrojoje įskaitoje antrą trečią vietas dalijasi Austėja Survilaitė (Barborlaukis, Jonavos r.) ir Anna Riekstina (Latvija).

Vaikų divizione antrą-trečią vietas dalijasi sesuo ir brolis Ieva ir Vasaris Navickai iš Nedožinkos (Zarasų r.).

Iš viso Lietuvos diskgolfo taurės turnyre bus žaidžiami penki etapai. Trečias vyks gegužės 21 d. seniausiai (2003 metais) įkurtame Lietuvos diskgolfo parke Nedožinkoje (Zarasų r.).

Lietuvos taurės II Kauno etapo prizininkai

Atviras divizionas

1. Mindaugas Pošius (Vilnius), 112, par -10
2. Gabrielius Gricius (Vilnius), 113 metimų, par -9
3. Pranciškus Gricius (Vilnius), 123, par +1

Moterų divizionas

1. Mireta Jurgelevičiūtė (Jonavos r.), 144, par +22
2. Austėja Survilaitė (Jonavos r.) 170, par +48
3. Ieva Gogolevaitė (Jonavos r.) 177, par +55

Meistrų 40 metų ir vyresnių divizionas

1. Raimondas Mikalkėnas (Kaunas), 111, par -11
2. Darius Gricius (Vilnius), 120, par -2
3. Tadas Ūselis (Vilnius), 122, par 0

Vaikų iki 15 metų divizionas

1. Aidas Stončius (Vilnius), 160, +38
2. Vasaris Navickas (Zarasų r.), 183, par +61
3. Ąžuolas Survila (Jonavos r.), 195, par +73

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)