Kartu su Lietuvos rinktine į trečią Fed Cup grupę iškrito Pietų Afrikos komanda, o varžybų nugalėtojomis tapo ir kelialapius į aukštesnį varžybų divizioną iškovojo Slovėnijos ir Švedijos rinktinės.

Šeštadienį Šiaulių teniso mokykloje vykusiame išlikimo susitikime su norvegėmis Lietuvos tenisininkės patyrė dvi nesėkmes vienetų susitikimuose. Iš pradžių Paulina Bakaitė 3:6, 6:7 (4:7) nusileido Malenai Helgo (WTA-1100), o vėliau Joana Eidukonytė (WTA-714) 3:6, 4:6 pralaimėjo Ulrikkei Elgeri (WTA-440).

Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas, kalbėdamas apie pasibaigusias varžybas ir Lietuvos rinktinės pasirodymą, išskyrė du aspektus - sportinį ir teniso plėtros.

„Mūsų merginų rezultatai, suprantama, galėjo būti geresni. Prieš turnyrą žiūrėdamas į varžovių sudėtis ir žaidėjų reitingus maniau, kad išlikti antroje Fed Cup grupėje mūsų jaunai komandai, kurioje tik viena žaidėja turi WTA reitingą, praktiškai yra misija neįmanoma. Tačiau dvikovos Šiauliuose parodė, kad mūsų žaidėjos gali kautis prieš aukštesnius reitingus turinčias žaidėjas. Sugebėjome įveikti grupėje išlikusią Egipto rinktinę, merginos kovėsi su pajėgia Liuksemburgo rinktine, o susitikimas su Norvegija taip pat galėjo baigtis kitaip", - sakė R. Grušas.

Lietuvos rinktinės kapitonė Edita Liachovičiūtė, paprašyta apibendrinti pasibaigusias varžybas, pradžioje ištarė vienintelį žodį: liūdna. Visgi kiek pagalvojusi, ji išskyrė ir kelias priežastis, lėmusias Lietuvos komandos nesėkmę.

„Visų pirma noriu padėkoti merginoms, kurios kovėsi negailėdamos savęs. Gaila, kad pritrūko. P. Bakaitei, sakyčiau, labiau pritrūko patirties, mačo eigos, situacijos pajautimo ir supratimo, kada reikia paspausti varžoves, o kada palaukti. Buvo ne viena situacija, kai ji jau, atrodo, perlauždavo susitikimo eigą, tačiau vėliau sekdavo klaidų virtinė, kuri nubraukdavo visas pastangas. J. Eidukonytės žaidimo silpnesnė vieta Šiauliuose buvo padavimas. Jai sunkiai sekėsi išlaikyti savuosius geimus. Žodžiu, pamatėme savo klaidas, dabar svarbu grįžti į treniruotes ir tobulinti savo žaidimą. Užsispyrimo tai darant ir noriu palinkėti visoms Lietuvos rinktinės žaidėjoms“, - kalbėjo E. Liachovičiūtė.

Per keturias dienas vykusias varžybas Šiauliuose buvo sužaisti 45 susitikimai. Švedijos ir Liuksemburgo rinktinės savo gretose turėjo WTA pirmo šimtuko žaidėjas Johanną Larsson (WTA-53) ir Mandy Minellą (WTA-67).

„Žvelgiant iš organizacinės pusės, renginys tikrai pavyko. Negirdėjome jokių nusiskundimų nei iš žaidėjų, nei iš teisėjų ar Tarptautinės teniso federacijos (ITF) atstovų. Sakyčiau, kad šios varžybos mums labai svarbios teniso plėtros Lietuvoje prasme. ITF dar kartą įsitikino, kad Lietuvos teniso sąjunga yra patikimas partneris, gebantis organizuoti rimtus turnyrus. Mūsų treneriai, tenisą žaidžiantys vaikai ir jų tėvai iš labai arti pamatė aukšto lygio tenisą, o toks pavyzdys, tikiu, paskatins bent kai kuriuos iš jų siekti teniso profesionalo karjeros“, - teigė R. Grušas.

Lietuvos rinktinės spalvas Šiauliuose gynė J. Eidukonytė, P. Bakaitė, Gerda Zykutė ir Gabija Druteikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)