E. Eimontas teigė persigalvojęs dėl nuogąstavimų, kad jį iš LFF stūmusi vykdomajame komitete susibūrusi senosios sistemos šalininkų frakcija sustabdys ir numarins naujų federacijos įstatų projektą.

„Tam, kad permainos nebūtų sužlugdytos, nusprendžiau atšaukti savo sprendimą atsistatydinti iš pareigų“, – teigė pusantrų metų federacijai vadovaujantis 41-erių kėdainietis.

Abiejų pusių manevrai sukuria kazusą, kuris artimiausiomis dienomis veikiausiai duos darbo teisininkams.

E. Eimontas balandžio 13 d. pateikė vykdomajam komitetui pareiškimą, kuriuo pranešė pasitrauksiantis iš pareigų gegužės 18 d. – per Vilniuje vyksiančią eilinę federacijos konferenciją. Teoriškai iki to laiko jis turi galimybę pakeisti savo sprendimą, kadangi dėl prezidento įgaliojimų sprendžia konferencija, o ne vykdomasis komitetas.

Praėjusį penktadienį vykusiame vykdomojo komiteto posėdyje jau buvo paskirta naujo LFF prezidento rinkimų data – birželio 12 d. Tiesa, vienas iš nedaugelio E. Eimontui palankių komiteto narių – Alytaus apskrities federacijos vadovas Gediminas Daukšys – užginčijo posėdžio teisėtumą, apeliuodamas į tai, kad jis sušauktas nesilaikant įstatuose numatytų terminų.

Kas tuomet bus renkama birželį, jei E. Eimantas lieka prezidento poste?

„Turbūt dabar bus pradėta mano pašalinimo procedūra. Gegužės 18 d. du trečdaliai konferencijos dalyvių turėtų pareikšti man nepasitikėjimą. Aš taip spėju, o gal bus ir kitaip“, – DELFI paklaustas, kaip toliau turėtų rutuliotis įvykiai, svarstė E. Eimontas.

Iš dvylikos vykdomojo komiteto narių jį remiančių beliko vos keletas: penktadienio posėdyje nedalyvavo ir dėl naujo prezidento rinkimų datos nebalsavo tik G. Daukšys ir Vilniaus regiono futbolo sąjungos vadovas Gintautas Žemaitis.

Sunkiau suskaičiuoti, kokio palaikymo E. Eimontas galėtų tikėtis LFF konferencijoje, bet realiausia, kad daugumos jis nesurinktų ir pastarojoje. Ją sudaro 80 delegatų – 16 LFF narių siunčia po penkis atstovus.

Anot E. Eimonto, jo viltys krypsta į visuomenę ir Šveicariją – praėjusią savaitę LFF vadovas apsilankė UEFA ir FIFA būstinėse bei paprašė atsiųsti į Vilnių specialias komisijas, turinčias ištirti LFF veiklą ir įvertinti jos įstatus.

„Darbo grupė atvyksta kitą savaitę. Paprašiau UEFA ir FIFA, kad kuo greičiau pateiktų visuomenei išvadas apie federacijos veiklą“, – sakė E. Eimontas.

Primename, kad atsistatydinti iš pareigų jis nusprendė sulaukęs kai kurių įtakingų vykdomojo komiteto narių ultimatumo.

Pastarieji apkaltino jį su etika prasilenkiančia veikla bei neskaidriomis finansinėmis operacijomis ir pareikalavo federacijos vadeles perleisti generaliniam direktoriui Nerijui Dunauskui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)