Įvarčius Lietuvos komandai pelnė: Pijus Rulevičius (14:28, Paulius Gintautas), Aivaras Bendžius (30:18, Povilas Verenis), Ugnius Čižas (37:56, Darius Pliskauskas).

Dvikova prasidėjo kuriozu – Estijos rinktinė iščiuožė į apšilimą Lietuvos aikštės pusėje. Organizatoriai paaiškino, kad šie treniruojasi ne savo pusėje. Estai bandė protestuoti, bet jiems buvo paaiškinta, kad Didžiojoje Britanijoje ne tik važiuojama kita puse, bet ir į komandų suolus žiūrima nuo jų pusės kaip Europoje, bet iš komandų suolelių priekio, tad estams teko persikelti į „anglišką“ kairįjį suolelį.

Kita estų nesėkmė prieš mačą varžovus kaip reikiant supykdė. Trečią vietą galingame Suomijos čempionate ką tik laimėjęs estų puolimo lyderis Robertas Rooba per pirmus du kėlinius neišbėgo ant ledo dėl pasiklydusio bagažo.

Aktyvesni lietuviai starte dažniau smūgiavo varžovams į kojas nei į vartus. Žaidimas dažniau vyko Estijos komandos pusėje, tačiau metimų buvo reta.

Jauniausio Estijos komandos žaidėjo Saveli Novikovo pražanga leido patikrinti smūgių stiprumą lietuviams, tačiau U-18 rinktinės pasaulio čempionate Korėjoje pademonstruota nulinė žaidimo daugumoje serija buvo pratęsta.

Netrukus dviems minutėms pailsėti sėdo estas Andrejus Makrovas, bet estai vėl apsigynė.

Keturiais penketais žaidė lietuviai buvo greitesni už varžovus ir tą netrukus išnaudojo. Po smūgio į P.Gintauto kojas, pastarasis skubėdamas link ritulio aplenkė estų gynėją, pasiuntė vieną prieš vartininką P. Rulevičių ir rezultatas tapo 1:0.

Pirmajame kėlinyje lietuviai pasiūlė varžovams vos tris galimybes smūgiuoti į vartus, patys sukūrė dešimt metimų. Antrojo kėlinio pradžioje prasižengė Emilijus Krakauskas, tačiau estai patys gavo pavojingą Rolando Aliukonio metimą nuo mėlynos linijos.

Antrame kėlinyje pasirodė ir iš JAV atskridęs gynėjas Domantas Čypas, kuris į aikštę išbėgo praktiškai iš lėktuvo. Antrą įvartį suorganizavo „Energijos“ trejetas, kai po varžovų gynėjo prasto perdavimo ritulį perėmė P. Verenis ir jo siųsta ritulį link vartų puikiai į vartus nukreipė A. Bendžius – 2:0.

Dar vienas estų pašalinimas baigėsi ir ketvirtąja nesėkme daugumoje. Trečią įvartį sukūrė A. Bosas ir D. Pliskauskas, kurie po estų gynėjo klaidos išvedė U. Čižą prieš tuščius vartus ir lietuviai vėl pakėlė beveik šimtą savų aistruolių tribūnose nuo kėdžių. Antrame kėlinyje į varžovų vartus lietuviai metė 13 kartų, pastarieji atsakė 5 smūgiais.

Ir trečiame kėlinyje lietuviai tęsė nemalonią tradiciją ir dar du kartus neišnaudojo kiekybinės daugumos, o kartą ir prieš tris varžovus. 56-ą minutę kiekybinę persvarą įgiję estai vartininką pakeitė šeštu žaidėju, tačiau ir tai nepadėjo pasiekti įvarčio.

Estai baigė dvikovą be vartininko, o Lietuvos rinktinė neišnaudojo šanso padidinti rezultatą. Pagal metimus lietuviai buvo stipresni 33:13.

Geriausiu žaidėju Lietuvos komandoje pripažintas vartininkas Artūras Pavliukovas.

Pirmadienį 18 val. Lietuvos laiku Lietuvos rinktinė susitiks su Nyderlandais, kurie pirmame mače net 1:6 (0:2, 1:2, 0:2) neprilygo japonams. Kitame susitikime Didžioji Britanija 4:2 (1:0, 0:1, 3:1) palaužė Kroatiją.

Pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.Japonija110006:13
2.Lietuva110003:03
3.Didžioji Britanija110004:23
4.Kroatija100012:40
5.Estija100010:30
6.Nyderlandai100011:60

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)