Pirmasis mačo įvartis krito 28-ą minutę. Vietinių sirgalių džiaugsmui pasižymėjo „Real“ klubas – po Sergio Ramoso smūgiu nuo virpsto atšokęs kamuolys nuriedėjo tiesiai prie laisvo likusio Casemiro, kuris be didesnio vargo jį pasiuntė tiesiai į katalonų vartų tinklą.

Visgi pranašumu šeimininkai džiaugėsi neilgai. Jau po penkių minučių rezultatą išlygino Lionelis Messi – perdavimą iš Ivano Rakitičiaus sulaukęs argentinietis atliko slalomą Madrido ekipos baudos aikštelėje ir nuginklavo Keylorą Navasą.

Kito įvarčio žiūrovams teko laukti net 40 minučių, kuomet pasižymėjo I. Rakitičius. Saugas iš Kroatijos gražiai suklaidino Tonį Kroosą ir likęs laisvas kaire koja kamuolį pasiuntė ir tolimąjį vartų kampų bei išvedė „Barcą“ į priekį.

78-ą minutę „Real“ situacija dar labiau suprastėjo – už tai, kad tiesiomis kojomis taranavo L. Messį, šeimininkų gynėjas Sergio Ramosas buvo nubaustas raudona kortele ir išvarytas iš aikštės.

Tiesa, netrukus Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai sugebėjo išlyginti rezultatą – 85-ą minutę išlyginamąjį įvartį, iš kelių metrų sušaudęs Marcą-Andre ter Stegeną, įmušė tik prieš tris minutes ant vejos žengęs kolumbietis Jamesas Rodriguezas.

Tačiau tai nebuvo pabaiga. Antrą teisėjo pridėto laiko minutę pergalę svečiams iš Katalonijos tiksliu šūviu iš baudos aikštelės išplėšė L. Messi, kuriam tai buvo jau 500-asis įvartis vilkint „Barcos“ marškinėlius.

Ši pergalė leido katalonams atkurti intrigą kovoje dėl „La Liga“ titulo. Dabar tiek „Real“, tiek „Barca“ savo kraityje turi po 75 taškus. Tiesa, „Karališkasis“ klubas yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Gruodžio pradžioje „Camp Nou“ stadione vykusioje pirmoje tarpusavio akistatoje buvo užfiksuotos lygiosios 1:1. Tai reiškia, kad jeigu abi ekipos sezono finiše turės po vienodą taškų skaičių, Barselonos futbolininkai bus pirmi.

Rezultatai:

„Real Sociedad“ 1 – 0 „Deportivo“

„Celta Vigo“ 0 – 1 „Real Betis“

„Las Palmas“ 1 – 1 „Alaves“

„Real“ 2 – 3 „Barcelona“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)